Logo brummensnieuws.nl
<p>Foto: Petra van den Berg<br><br></p>

Foto: Petra van den Berg

Asperge-rally ‘rijdt’ € 10.000,- bij elkaar

REGIO - Op 21 mei 2022 organiseerden Rotaryclub Zutphen en Rotaryclub Zutphen-Vorden de Aspergerally: een relaxte autorally door de Achterhoek met lunch en asperges eten als afsluiting. Deze rally heeft het doel om geld in te zamelen voor een goed doel. De rally werd uitgezet door Rallywereld en in totaal deden vijfenzestig equipes (bestuurder en navigator) mee.

Rijden voor het goede doel

Afgelopen jaren kwam de opbrengst van de rally ten goede aan Stichting Leergeld. Dit jaar hebben de Rotaryclubs gekozen voor twee goede doelen: Stichting Muziekcentrum Zutphen en Welkóm Werk in Zutphen. Deze organisaties dragen bij aan cultuur, hebben een maatschappelijk karakter en voorzien in een behoefte van lokale bewoners, oud en jong.

Goede doelen als onderdeel van de rally

De rallyroute voerde naar de voormalige Emmanuelkerk in Zutphen, waar Welkóm Werk haar basis heeft. Hier komen mensen uit de wijk bij elkaar voor koffie, tweedehands spullen, activiteiten of een aanvulling op de wekelijkse boodschappen. De deelnemers van de rally werden ontvangen door Rob de Boer, die uitleg gaf over de activiteiten van Welkóm Werk. Daarna werd op deze locatie de lunch genuttigd.

Op de finishlocatie werden de deelnemers verrast door de jonge muzikanten van ’t Spult (Kleintje Spult). Deze muzikanten krijgen gratis muziekles bij Muziekcentrum Zutphen en speelden enkele nummers uit hun repertoire.

€ 10.000,-          

De deelnemers en sponsoren van de Aspergerally brachten tienduizend euro bijeen: € 5.000,- voor elk goed doel. Na afloop van de rally boden beide voorzitters van de Rotaryclubs, de heren Cor Brandsma en Fred Harbers, een symbolische cheque aan zowel Jules Verschure (Muziekcentrum) en Rob de Boer (Welkóm Werk).

Bedankt

Beide Rotaryclubs bedanken alle deelnemers en sponsoren voor hun bijdrage aan de Aspergerally. Sponsoren van de Aspergerally waren onder andere: Qey Invest, Salto Systems, Tenkstation, Zutphen Promotie, Schmidt Medica, Kab acccountants & belastingadviseurs, KDW Makelaardij, DS Smith de Hoop, Heijmans en Dijkman Bouw.

Rotaryclub Zutphen

Rotaryclub Zutphen-Vorden

Meer berichten
 


Week 25

De oplossing voor week 25 is: TRANSPARANT 26 - 46 - 14 - 52 - 67 - 19 - 54 - 38 - 40 - 49 -10

De oplossing voor week 25: