Logo brummensnieuws.nl
<p>ABK huis Hallse Hul</p>

ABK huis Hallse Hul

Oekraïense kinderen naar school

HALL - De Oekraïense kinderen uit Brummen, die deels verblijven in het ABK huis Hallse Hul, gaan vanaf volgende week naar school. Basisschool De Vossestaart in Hall zorgt voor een warm welkom voor deze kinderen.

Deze vrijdag zijn ze komen kennismaken, en vanaf volgende week gaan de lessen voor de kinderen beginnen. De Vossestaart heeft de eervolle taak gekregen om de Oekraïne Taal Schakel klas in te richten, waar de kinderen van twee speciale docenten en een onderwijsbegeleider les krijgen.
Directeur van De Vossestaart, Nanda de Wit, geeft aan trots te zijn dat op zo korte termijn alles te hebben kunnen regelen. “Er komen 12 kinderen, tussen 4 en 12 jaar. Voor hen gaan we heel graag aan de slag”.

De Hallse gemeenschap heeft zich, naast deze schakelklas, gastvrij opgesteld. Er wordt bijvoorbeeld gezorgd voor fietsen en de Hallenaren staan klaar als er mensen naar een dokter of tandarts moeten. Ook de voetbalclub SHE zet haar deuren wagenwijd open. Wilbert Hogeweij van Voetbalclub SHE geeft aan dat vluchtelingen meer dan welkom zijn. “We hopen dat ieder die daar zin in heeft, bij ons komt voetballen. Sporten is internationaal en grenzeloos. Inmiddels trainen er al twee jongens mee, waarvan er één ook al is ingeschreven bij de KNVB. Die voetbalt dus ook al mee in de competitie.”

Meer berichten
 


Week 25

De oplossing voor week 25 is: TRANSPARANT 26 - 46 - 14 - 52 - 67 - 19 - 54 - 38 - 40 - 49 -10

De oplossing voor week 25: