Logo brummensnieuws.nl

’t Zwientje wordt appartementencomplex

BRUMMEN - Eetcafé ’t Zwientje verandert van horeca naar een wooncomplex. De eigenaar heeft aan de gemeente gevraagd de transformatie van de locatie Zutphensestraat 89 in Brummen van horeca naar wonen mogelijk te maken. Het college geeft aan daaraan te willen meewerken. Het BBQ-restaurant sloot in november vorig jaar de deuren.

‘t Zwientje heeft enige tijd te koop gestaan. Maar een horeca-invulling op deze locatie, liggend aan een uitvalsweg buiten het centrum, is volgens de eigenaar Paul Zwinenberg in deze tijd is niet meer rendabel. “Brummen blijft voor horeca sowieso een lastig dorp. Mensen zoeken hun vertier toch weer sneller in Zutphen of Apeldoorn. Toen kwam corona. Dat heeft ons veel geld gekost. Vandaar dat we zijn gestopt en ik heb het pand aan een ontwikkelaar verkocht.”

Die op de locatie maximaal 10 middeldure huurappartementen wil bouwen. De karakteristieke voorgevel blijft behouden, het achterste deel van het pand wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw.
Volgens de gemeente is het gezien de ligging van de locatie in een lint met rondom woningen de overgang naar een woonbestemming een logische. Het transformeren van dit soort locaties past binnen de gemeentelijke woonagenda. Daarbij is er binnen Brummen behoefte aan dit soort appartementen van circa 50 tot 55 vierkante meter bedoeld voor de middeldure huur.

De locatie is nu redelijk versteend en rondom het pand is veel verharding aanwezig. Bij herontwikkeling van deze locatie wordt aandacht gevraagd om meer groen en minder verharding toe te passen. Parkeren vindt deels plaats op eigen terrein (6 plekken) en deels op bestaande parkeerplaatsen in de openbare ruimte. Deze openbare parkeerplaatsen waren in het verleden bedoeld voor de horecagelegenheid en kunnen nu worden gebruikt voor de toekomstige bewoners en bezoekers.

Meer berichten
 


Week 25

De oplossing voor week 25 is: TRANSPARANT 26 - 46 - 14 - 52 - 67 - 19 - 54 - 38 - 40 - 49 -10

De oplossing voor week 25: