Logo brummensnieuws.nl
Kung Fu-beoefenaars Guusje en haar moeder Richelle tonen trots de in België gewonnen bekers. Foto: Martin Schipper
Kung Fu-beoefenaars Guusje en haar moeder Richelle tonen trots de in België gewonnen bekers. Foto: Martin Schipper

Grote prijzenoogst voor leden Brummense Kung Fu-school

EERBEEK/ BRUMMEN - De 9-jarige Guusje Schipper en haar moeder Richelle Schipper-Blom uit Eerbeek deden op Moederdag mee aan een internationaal Kung Fu-toernooi in het Belgische Meerhout. Bij hun debuut won Guusje een bronzen en een zilveren beker. Richelle nam twee bronzen bekers mee naar huis. In totaal wisten zij en de zes andere deelnemende leden van Shaolin Kung Fu Brummen zestien bekers in de wacht te slepen.

Kung Fu is een van oorsprong Chinese vechtsport waarin discipline en zelfbeheersing een belangrijke rol spelen. Beoefenaars leren verschillende vaardigheden - met en zonder wapens - waarmee zij zich tegen aanvallers kunnen verdedigen. Het is ten strengste verboden deze technieken buiten de sportschool te gebruiken met uitzondering van noodgevallen.

Gekke pakken
Guusje kwam op haar vierde bij toeval met Kung Fu in aanraking: “Ik ging naar zwemles en kwam twee leraren in gekke pakken tegen die mij een flyer van de Kung Fu-school gaven. Kort daarna ben ik een keer gaan kijken of ik het leuk vond en dat is Kung Fu zeker.” Moeder Richelle keek altijd toe hoe haar dochter lessen volgde. “Op een gegeven moment vroegen ze mij of ik het leuk vond om mee te doen. Dat heb ik gedaan en kort voor corona ben ik lid geworden”, zegt de Eerbeekse.

Inmiddels hebben Guusje en Richelle hun eerste band behaald. In België voerden zij individueel en ook als duo een Taolu (Kung Fu-vorm) uit waarmee ze de jury wisten te imponeren.

Meer berichten
 


Week 20

Oplossing: ARISTOCRATIE 21 - 56 - 13 - 41 - 24 - 10 - 4 - 52 - 27 - 33 - 29 - 68

De oplossing voor week 20: