Logo brummensnieuws.nl
<p>Natuurbegraafplaats Schapenmeer</p>

Natuurbegraafplaats Schapenmeer

Opening Natuurbegraafplaats Schapenmeer

REGIO - Hoewel er al ruim 30 begrafenissen zijn geweest en vele plekken zijn gereserveerd, was natuurbegraafplaats Schapenmeer nog niet officieel geopend. Daar komt op 21 mei verandering in. Vanaf 11:00 uur opent Natuurbegraafplaats Schapenmeer de deuren voor het publiek. Een dag vol activiteiten in dit natuurgebied van Vorden.

Natuurbegraafplaats Schapenmeer ligt vlakbij het mooie kastelendorp Vorden in de Gelderse Achterhoek. Op het terrein van ruim 65 hectare is 6,5 hectare bestemd voor natuurbegraven.

Relatiebeheerder Eva: “De combinatie van eeuwigdurende grafrust en de troostrijke natuur spreekt mensen aan. Mensen kiezen hier zelf de plek waar ze zich prettig bij voelen en hoeven zich geen zorgen te maken over verlenging van grafrechten. Dat geeft veel rust. En dankzij de eeuwigdurende grafrechten blijft dit unieke natuurgebied voor altijd bestaan”.

Informatiemarkt en rondleidingen

Op de normaal zo stille begraafplaats is zaterdag 21 mei van alles te beleven. Rondom het gebouw is een kleinschalige informatiemarkt, waarbij u naast het kennismaken met uitvaartverzorgers ook informatie kunt krijgen over ecologische kisten, urnen, manden en wades. 

Elk half uur is er een rondleiding over de natuurbegraafplaats, desgewenst met een elektrische kar voor mensen die slecht ter been zijn. Tijdens de rondleiding vertelt een gids over natuurbegraven en het gebied.

Aanmelden

De open dag is van 11:00 tot 16:00 uur op natuurbegraafplaats Schapenmeer achter de algemene begraafplaats waar geparkeerd kan worden aan de Kerkhoflaan in Vorden. We vragen belangstellenden zich vooraf aan te melden. Dat kan via www.schapenmeer.org of 0575-757034.

Meer berichten
 


Week 30

De oplossing voor week 30 is: PARELOESTER 1 - 27 - 49 - 48 - 19 - 14 - 17 - 25 - 72 - 8 - 62

De oplossing voor week 30: