Logo brummensnieuws.nl

Ondernemers hijsen de vlag

EERBEEK - De ondernemers in Eerbeek, verenigd in de OVE, hebben onlangs de vlag gehesen op het Stuijvenburgplein. Sinds de herinrichting van het plein was dit namelijk niet meer mogelijk omdat de bouwlieden tijdens de werkzaamheden de vlaggenmast hadden weggehaald. 

Nadat de herinrichting van het plein was voltooid werd, tot grote ergernis van de ondernemers, de mast niet teruggeplaatst.  Dit konden zij natuurlijk niet op zich laten zitten. De mast moest terug, hoe dan ook!

De kwestie speelde tot aan de hoogste instantie in de Gemeente Brummen, de Gemeente raad. CDA raadslid Ronald Boerefijn sprong in de bres voor de rood wit blauw liefhebbende ondernemersvereniging. De vlag moest weer gehesen kunnen worden. Koningsdag, dodenherdenking en Bevrijdingsdag waren alweer in aantocht en het plein kon met het eerbetoon via de nationale driekleur natuurlijk niet achterblijven. Inmiddels had Boerefijn het akkoord van de raad gekregen tot herplaatsing van de vlaggenmast. En nog dreigde de mast niet op tijd gereed te zijn. Maar ondernemend als ondernemers nu eenmaal zijn besloten zij het heft in eigen hand te nemen door zélf te zorgen dat de mast toch nog op tijd op het plein zou staan. En nét voor koningsdag was het dan zover. 

De vlaggenmast werd feestelijk in gebruik genomen. Burgemeester Alex van Hedel die aanvankelijk verbaasd was dat de ondernemers uiteindelijk toch nog zelf voor de mast hadden moeten zorgen toonde zich tevreden. Dus eind goed al goed. De nationale driekleur, de oranje wimpel en de eigen Eerbeekse vlag kunnen weer fier wapperen in hartje Eerbeek.

Meer berichten
 


Week 20

Oplossing: ARISTOCRATIE 21 - 56 - 13 - 41 - 24 - 10 - 4 - 52 - 27 - 33 - 29 - 68

De oplossing voor week 20: