Logo brummensnieuws.nl
<p>Foto: Peter Leunissen</p>

Foto: Peter Leunissen

De Middelste Molen: 400 jaar jong

LOENEN - Dit jaar wordt De Middelste Molen (ambachtelijke papierfabriek en museum in Loenen) 400 jaar jong! Het is de bedoeling om niet alleen stil te staan bij 400 jaar De Middelste Molen., maar ook bij de geschiedenis van de papierindustrie in deze regio.

De aftrap van de festiviteiten vindt plaats op 11 juni om 14.00 uur door de burgemeester van Apeldoorn, de heer Ton Heerts. Hij zal dan het eerste exemplaar aangeboden krijgen van een jubileumboek. Dit boek (250 pag.) is vanaf 11 juni ook te koop bij De Middelste Molen voor 25 euro. Vervolgens zal hij worden rondgeleid langs de eeuwenoude, die dag werkende machines van De Middelste Molen.

Op 16 en 17 juni zijn workshops voor alle kinderen van groep 7 van de basisscholen in Loenen en Eerbeek.

Op 25 juni zijn er allerlei demonstraties van kunstenaars die een aparte techniek laten zien. Dit zijn: Yusuf Akkaya, Astrid Bulsink en Hanne Mahler.

Onder leiding van de papierkunstenaressen Miriam van der Linden en Betty Disco worden vervolgens bezoekers uitgenodigd om mee te werken aan een groot kleurrijk papieren tulpenveld. Er wordt daarbij geschilderd met fijngemalen papierpulp. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen of mee te doen.

Tot slot: op 2 juli worden de feestelijkheden afgesloten met een barbecue voor alle vrijwilligers en hun partners. De Middelste Molen heeft geen betaalde krachten, maar uitsluitend vrijwilligers. Zonder al deze vrijwillige medewerkers zou het 400-jarig bestaan niet gehaald zijn!

Mocht u zelf een reportage willen maken dan bent u van harte welkom voor een bezoek, indien u dat wenst met fotograaf. Enkele foto’s hebben wij hier al bijgevoegd. U kunt voor een afspraak bellen met Peter Leunissen (voorzitter bestuur; 0628214377)  of Gert van Harten (stuurgroep; 0610968875).

Meer berichten
 


Week 20

Oplossing: ARISTOCRATIE 21 - 56 - 13 - 41 - 24 - 10 - 4 - 52 - 27 - 33 - 29 - 68

De oplossing voor week 20: