Logo brummensnieuws.nl

Seizoen zwemmen in natuurwater van start

REGIO - Het zwemseizoen voor zwemmen in oppervlaktewater is van start gegaan. In Nederland zijn meer dan 700 officieel aangewezen zwemwaterlocaties waar je veilig kunt zwemmen. In de omgeving van Brummen zijn dat bijvoorbeeld Bussloo, het Gat van Cortenoever en het Bronsbergermeer.

De provincie waarschuwt echter dat zwemmen in oppervlaktewater ook risico’s kent. In het begin van het seizoen kan het water nog erg koud zijn en is er risico op kramp.

De provincie roep op uitsluitend bij aangewezen zwemwaterlocaties te zwemmen. Daar wordt waterkwaliteit en veiligheid regelmatig gecontroleerd. Alle officieel aangewezen zwemwaterlocaties zijn te vinden op zwemwater.nl. De zwemwaterlocaties zijn te herkennen aan blauwe informatieborden.

Op die borden staat de kwaliteit van het zwemwater aangegeven, volgens EU-richtlijnen in 4 kwaliteitsklassen. De aangegeven kwaliteitsklassen zeggen wat over de waterkwaliteit gedurende de afgelopen jaren. Daarnaast staat er informatie op over de actuele kwaliteit.

Zwemmen in oppervlaktewater kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, zoals maag- en darmklachten, zwemmersjeuk, oorontsteking en de ziekte van Weil

De aanbeveling is om op zwemwater.nl of de zwemwaterapp (zie Google Play en App Store) te kijken voor een locatie gekozen wordt. Daarop wordt ook aangegeven of er bijvoorbeeld gezondheidsrisico’s zijn waardoor beter een andere locatie gekozen kan worden.

Meer berichten
 


Week 20

Oplossing: ARISTOCRATIE 21 - 56 - 13 - 41 - 24 - 10 - 4 - 52 - 27 - 33 - 29 - 68

De oplossing voor week 20: