Logo brummensnieuws.nl

Burgerinitiatief Hall beslist felicitatie waard

INGEZONDEN - Dat mag best eens gezegd worden. Vaak staan de regionale media bol van protestacties over het ergens niet mee eens zijn in welvarend Eerbeek. In Hall gaat men degelijker te werk. Nuchterder volkje? Op z’n Rotterdams gezegd: ‘Daar kopen zij overhemden met opgestroopte mouwen’. Geen woorden maar daden! 

Vooropgesteld, de Eerbeekse papierindustrie draagt zorg voor banen met een goed gemiddeld inkomen. Tóch zijn er protesten te over. De vinger aan de pols houden is goed maar gaat het soms niet wat ver? Er wordt wat af gefoeterd in verkeers-, lawaai-, stof-, milieu- en stankprotesten over wegen, gemeente en provincie, plaatselijke logistiek én de papierindustrie. Een nieuwe uitgang voor Folding Boxboard is problematisch vanwege een stukje groen waar je bijna overheen kunt piesen. Je zou denken dat het daar een DRUK bezette speelplaats voor kinderen en een honden uitlaatplaats is. 

De plannen voor de Kersten- en Burgersterreinen worden door een handvol inwoners niet bewonderd en de afvalberg aan de Doonweg wordt (terecht!) bekritiseerd. De te realiseren zonnepanelen op de Lombok liggen nu weer onder vuur. Parkeerplaatsen deugen niet, de Stuijvenburchstraat is gevaarlijk voor fietsers en op de Loeneseweg wordt geracet. Ook het IKEL moet het ontgelden maar niét door een zwijgende meerderheid. Sommigen roepen alsmaar: ‘NIET IN MIJN ACHTERTUIN!’ 

Gaat algemeen belang niet voor persoonlijk belang? Samenleving is ook Samen Leven! Kijk Hall, daar stak een aantal burgers de handen uit de mouwen en ontwikkelde Stichting Hall Leeft! Een nieuw elan om er een levendig dorp van te maken. Naast andere ‘leuke dingen voor de mensen’ was er het Bouwteam, dat 25 woningen door dit burgerinitiatief tot stand bracht. Proficiat! Volgens ingewijden heeft de toenmalige PvdA-wethouder Van Ooijen projectmatig hieraan stevig meegewerkt. Gemeentelijke instanties en burgerinitiatieven kunnen dus met succes samenwerken. Een prachtig voorbeeld van hoe het óók kan! Een groot compliment en, met de Hallse vlag in top, beslist een felicitatie waard. 

Bruno de Vries, Eerbeek

Meer berichten
 


Week 20

Oplossing: ARISTOCRATIE 21 - 56 - 13 - 41 - 24 - 10 - 4 - 52 - 27 - 33 - 29 - 68

De oplossing voor week 20: