Afbeelding

Badmintonactie bc ’t Pluumpje uit Eerbeek groot succes!

Algemeen

EERBEEK – Samen met ruim 200 andere badmintonclubs in heel Nederland deed BC ’t Pluumpje uit Eerbeek mee aan de landelijke badmintonactie ‘Probeerbadminton.nu’. Al deze badmintonclubs organiseerden vanaf de eerste week van oktober 2021 een 10-daagse badmintoncursus voor slechts 25 euro per persoon.

Voor iedereen die nieuwsgierig was naar de badmintonsport organiseerde BC ’t Pluumpje gedurende 10 weken iedere dinsdagavond een badmintonles. Een leuke manier om kennis te maken met de badmintonsport en BC ’t Pluumpje. De animo voor deze badmintonactie bleek al snel veel groter dan verwacht, waardoor een aantal cursisten even op een wachtlijst terechtkwam. Gelukkig kon dit probleem creatief worden opgelost en kon een grote en enthousiaste groep cursisten op dinsdag 5 oktober starten met hun badmintonavontuur. Twee ervaren badmintonners van BC ’t Pluumpje zorgden iedere week van 19.30-20.30 uur voor een leuke en leerzame les om de cursisten de basisprincipes en -technieken van het badmintonnen te leren. Na 20.30 uur konden de cursisten vrij spelen en hun badmintonvaardigheden meten met anderen. Al snel was er bij alle cursisten progressie te zien, waardoor het enthousiasme en speelplezier alleen maar groter werd. Helaas werd de 10-daagse badmintoncursus na de achtste les abrupt onderbroken door de volledige lockdown, maar gelukkig kon deze in januari weer worden hervat. BC ’t Pluumpje denkt met een grote glimlach terug aan deze badmintonactie en heeft er, dankzij deze actie, een aantal leden bij gekregen!

Ben jij op zoek naar een sport om alle corona-kilo’s er op een leuke manier af te krijgen en waarmee je je hele lichaam traint (full body workout)? En ben je op zoek naar een sportclub waar iedereen welkom is en je op elk niveau kunt sporten (recreatief èn competitief)? Dan is badmintonnen bij BC ’t Pluumpje echt iets voor jou! Badminton is één van de snelste racketsporten ter wereld en kan door jong en oud op verschillende niveaus worden gespeeld. Tijdens het badmintonnen gebruik je bijna alle spieren in je lichaam, waardoor je profiteert van een waslijst aan gezondheidsvoordelen. Toch is het een sport die je niet alleen fysiek veel oplevert, maar ook mentaal en sociaal. Bij BC ’t Pluumpje kom je namelijk in een warm bad terecht en staat speelplezier voorop: ‘Samen, met plezier!’. Aan toernooien en activiteiten is er bij BC ’t Pluumpje dan ook geen gebrek, gedurende het hele seizoen wordt er van alles georganiseerd. Ben jij nieuwsgierig geworden? Stuur dan een mail naar secretaris@bctpluumpje.nl en kom gezellig langs op een dinsdagavond in sporthal De Bhoele in Eerbeek. Je bent van harte welkom om te komen ontdekken of de badmintonsport en BC ’t Pluumpje iets voor jou zijn! Voor een racket, shuttles en een trainer/begeleider wordt gezorgd, maar vergeet niet om zelf sportkleding en zaalsportschoenen mee te nemen. Website: www.bctpluumpje.nl

Uit de krant

Mevrouw Gebrands en de heer Mulder in het zonnetje gezet na ieder 25 jaar vrijwillige inzet.
Vrijwillers nemen afscheid tijdens speciale bijeenkomst stichting Handsaam Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
IVN wandeling Doorstapwandeling Herikhuizerveld Algemeen 16 apr, 14:56
Samen door het prachtige landschap rondom Brummen toeren.
Tweede editie Scootmobieltocht Algemeen 16 apr, 14:28
Afbeelding
Samenwerking Dorpsraad Brummen en IJsselmarke Algemeen 16 apr, 14:22
De lege hongerpotjes mogen weer gevuld voor goede doelen.
Actie hongerpot Algemeen 16 apr, 14:15
Aziatisch hoornaar heeft geen natuurlijke vijanden in Nederland.
Aziatische Hoornaar: een gevaar voor onze bijen en natuur Algemeen 16 apr, 14:07
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 16 apr, 13:57
Linedance met de Papervalley dancers.
Countrydansen weer helemaal in de lift Algemeen 16 apr, 13:54
Afbeelding
Dier van de week Algemeen 16 apr, 13:47
 De graven van 6 bemanningsleden van de neergestorte Lancaster. Foto: Pascal Pasman.
Herdenking 4 mei in Hall Algemeen 16 apr, 13:45
Afbeelding
Meer toelichting nodig voor inzet dieseltreinen bij RegioExpres Algemeen 12 apr, 09:00
Foto: Rutger Jongejan
Brandweer niet altijd inzetbaar door vrijwilligerstekort Algemeen 12 apr, 09:00
Maurits (11) en Noah ( 7) hebben de rubberboot naar het water gesleept.
Wadi vol water Algemeen 12 apr, 09:00
Dagelijkse reportage van de NPO. Foto: Wim Kluvers
NPO Radio 1 bericht '5 dagen' over problematiek Camping De Marshoeve Algemeen 12 apr, 09:00