Afbeelding

Teleurstelling overheerst bij ‘Onze DROOM’

Algemeen

INGEZONDEN - Donderdagavond 3 februari werd in het forum van de gemeenteraad Brummen het initiatiefvoorstel besproken dat mw. Carla Wijnhoven van de VVD had ingediend om ook voor Stichting “Onze DROOM” tot een oplossing te komen met betrekking tot huisvesting. Het college van B&W had de mogelijkheid om hier een positief advies op te geven, echter kwam het niet verder dan een paar kanttekeningen, omdat zij onvoldoende de tijd neemt om er serieus naar te kijken.

Dat maakt ons boos, want het college en de raad weten al jaren dat wij op zoek zijn naar een locatie en wij weten dat mw. Wijnhoven veel eerder heeft getracht het College bij te praten. Echter het College was niet bereid op de suggestie van mw. Wijnhoven in te gaan. Ook hebben wij, bestuur Stichting Onze DROOM, ingesproken in dit Forum om aan te geven waar ‘Onze DROOM’ voor staat.

Wat ons ook boos maakt is, dat wij in de gesprekken met de wethouder en ambtenaar in vertrouwen mededelingen hebben gedaan over onze zoektocht naar een locatie en dat die vertrouwelijke mededelingen nu gebruikt worden om dit initiatiefvoorstel naast zich neer te leggen. Dat mag nooit de bedoeling zijn van een vertrouwelijke mededeling in een gesprek. Ons vertrouwen is hiermee enorm geschaad.

Dat wij open en eerlijk mogelijke opties de revue laten passeren, mag niet tot de conclusie leiden dat dit de oplossing is en het mag zeker niet nu tegen ons gaan werken in de opties van de bovenverdieping van de Bengelenburg of de Wilhelminaschool of in het Dorpsplan. We willen de inwoners van Brummen en zij die eenzaam en kwetsbaar zijn niet in de steek laten en daarom is het voortbestaan van St. Onze DROOM van groot belang. 

Wij zijn heel blij geweest dat mw. Carla Wijnhoven de moeite heeft genomen om in politiek opzicht voor ons op de bres te springen. Mede omdat de huisvesting al jaren een slepende zaak is geworden en de nood nu heel hoog is. Wat kunnen wij nog doen ná 1 mei?? Zoals het er nu voor staat moeten we per 1 mei het pand Meidoornlaan 18a verlaten.

Frustrerend is dat politieke partijen tijdens het forum het argument gebruiken dat “de tijd nog niet rijp is” om over huisvesting te praten, terwijl we in de afgelopen jaren met leden van de raad hebben gesproken over onze situatie, brieven gestuurd, vragen gesteld en in de afgelopen jaren al vele malen hebben ingesproken in de forum vergaderingen. 

Politiek…, wanneer is de tijd rijp!? Voor Onze DROOM is de tijd rijp!!! De onzekerheid over onze locatie is slopend! We zijn al 6 jaar een plek waar inwoners zich thuis voelen en waar inwoners graag komen. Voor ons voelde afgelopen donderdag heftig. De uitspraken doen ons verdriet.

Duidelijk voor ons was dat mw. Wijnhoven zich inzet voor Onze DROOM en in haar betoog aangegeven heeft dat wat voor de HOB geldt, ook voor Onze DROOM zou moeten gelden, namelijk…. gelijke behandeling. Iets waar wij bij Onze DROOM ook voor staan.

Nu bekruipt ons het gevoel dat “Onze DROOM” in Brummen gewoon niet mag. In 2018 werd er door de Raad een motie aangenomen met 16 van de 19 stemmen, om onze stichting een definitief onderdak te geven. In 2018 hebben twee bezoekers een burgerinitiatief met meer dan 100 handtekeningen voor een locatie ingediend.

Ook de petitie met 430 handtekeningen met de leus “Help Onze DROOM aan een locatie”, aangeboden voor de raadsvergadering in september 2021, werd door onze burgemeester met vol enthousiasme in ontvangst genomen. Hij vond toen, dat er met dit burgerinitiatief eindelijk eens wat moest gebeuren. Het blijft bij hém en bij een gedeelte van de Raad van Brummen stil en alles lijkt erop gericht om er niét uit te komen. Schandalig wanneer zoveel inwoners het eens zijn met “Onze DROOM” en het vrijwilligerswerk wat wij doen waarderen en toejuichen.

Wanneer wij naar de politiek kijken en de partijen die de Raad vormen, blijkt dat er van enig dualisme weinig tot géén sprake is. Worden Onze DROOM bezoekers daar de dupe van?

Wat mw. Wijnhoven zo stellig zei in haar betoog was, dat ZIJ er voor de burgers is. Wij voelden ons hierdoor gesterkt, echter het levert op dit moment niets op. Nu lijkt het erop dat de Raad dit initiatiefvoorstel wil uitstellen, omdat er te weinig tijd is om het samen tot een goed stuk te maken en ná 17 februari te behandelen. Met de verkiezingen in zicht betekent dit, dat alles weer op de lange baan geschoven gaat worden, een andere Raad, nieuwe mensen die onze problematiek niet kennen. Zijn wij geholpen met dit alles. NEE…, het is heel teleurstellend dat partijen niet over hun eigen schaduw heen kunnen stappen en dat ‘Onze DROOM’ een speelbal lijkt te gaan worden voor de gemeenteraadsverkiezing.

Dat verdient onze Stichting niet!!

Voor ons is het nu tijd voor een besluit! Wij hebben niet de tijd voor uitstel. Van uitstel komt afstel! 

Of toch niet en besluiten we geen uitvluchten meer te verzinnen en kunnen we positief de toekomst tegemoet?

Uit de krant

Afbeelding
Open Camping Dag bij Minicamping Molenallee in Loenen Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 22 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 22 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 23 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 23 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 27 mrt, 15:27
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 27 mrt, 15:08
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38