Logo brummensnieuws.nl
Deze fiets wordt nu opgeknapt met diverse onderdelen in de werkplaats. Foto: Marion Verhaaf
Deze fiets wordt nu opgeknapt met diverse onderdelen in de werkplaats. Foto: Marion Verhaaf

Rhienderen Werkt steunt Kinderfietsplan

BRUMMEN – Ieder kind heeft recht op een fiets, met licht en werkende remmen. Teco Jochems Sr, van Rhienderen Werkt, steunt daarom het Kinderfietsplan van de ANWB. Samen met zijn medewerkers zamelt hij o.a. kinderfietsen in om daar vervolgens bruikbare fietsen van te maken. Zo worden meerdere fietsen gered van de schroothoop. Van ventieldopje tot een naaf, alles is te gebruiken om van bijvoorbeeld drie slechte fietsen, één goede te maken.

Jochems spreekt vol enthousiasme over dit Kinderfietsplan. “Het is zo mooi om iets voor kinderen te kunnen doen!” Samen met een vrijwilliger bekijkt hij de fietsen die worden ingeleverd op Radeland 5 om Brummen. Zo wordt bepaald of de fiets goed genoeg is om te verwerken of dat het voor onderdelen gebruikt zal gaan worden. “Met allerlei onderdelen maken wij weer een goede fiets. Deze leveren we dan aan bij 2Switch, die voor ons de schakel zijn naar de ANWB. En zo kunnen wij een kind blij maken met een goede fiets!” Het doel van het ANWB Kinderfietsplan is dat ieder kind in Nederland een goede fiets heeft om mee naar school te kunnen gaan. Maar ook gezellig met de ouders te kunnen fietsen en zo in beweging te zijn.

Heeft u nog een fiets staan waarvan u geen idee heeft wat u er mee aan moet? Dan kunt u bellen met Teco Jochems Sr via 0629241636 om af te spreken of zij uw fiets kunnen gebruiken. Afleveren kan dan op Radeland 5 in Brummen.

Meer berichten
 


Week 20

Oplossing: ARISTOCRATIE 21 - 56 - 13 - 41 - 24 - 10 - 4 - 52 - 27 - 33 - 29 - 68

De oplossing voor week 20: