Logo brummensnieuws.nl
Viswater De Hank is niet meer bereikbaar. Foto: Marion Verhaaf
Viswater De Hank is niet meer bereikbaar. Foto: Marion Verhaaf

Weinig overlast door hoog water

BRUMMEN – Het is al heel normaal dat de IJssel een aantal keren per jaar buiten zijn oevers treedt. Hierdoor komen de uiterwaarden onder water te staan, wat af en toe tot overlast leidt. Wegen die niet meer te bereiken zijn bijvoorbeeld. Het geplande onderhoud van de pont tussen Brummen en Bronkhorst kwam dit keer op het juiste moment, deze was nu al even uit de vaart.

De overlast viel dit keer enorm mee. De uiterwaarden liepen niet geheel onder en menig inwoner van Brummen heeft dan ook de route richting het pontje te voet afgelegd. Met of zonder hond even die kant op wandelen is zeer gebruikelijk. Het leverde dit keer ook heel mooie plaatjes op. Op wat hoger en daardoor droog liggende stukken in de uiterwaarden, hadden enkele ganzen een plekje gevonden. 

De boten die de IJssel bevaren lijken haast in de hun weg te vinden. Ze torenen boven het water uit en lijken zo nog groter. De overlast die men dit keer heeft kunnen ondervinden, was er vooral voor de vissers die in deze tijden wellicht hun geluk hadden willen beproeven in het viswater De Hank. Dit water is verbonden met de IJssel en loopt bij hoog water vaak als eerst over. De toegang was ook nu niet meer bereikbaar.
Vanuit de uiterwaarden kwam het water een klein stukje over de weg, al was dat niet noemenswaardig. Afgelopen zondag werd dan ook al het hoogste punt bereikt en begon het water daarna alweer te zakken.

Meer berichten
 


Week 20

Oplossing: ARISTOCRATIE 21 - 56 - 13 - 41 - 24 - 10 - 4 - 52 - 27 - 33 - 29 - 68

De oplossing voor week 20: