Logo brummensnieuws.nl
<p>Impressie fietstunnel en turborotonde Kanonsdijk</p>

Impressie fietstunnel en turborotonde Kanonsdijk

Start bouw fietstunnel en turborotonde Kanonsdijk

BRUMMEN/ ZUTPHEN - Maandag 10 januari 2022 startte de aannemer met werkzaamheden om de turborotonde aan de  Kanonsdijk te maken met daaronder een fietstunnel. Naar verwachting is deze rotonde 10 maanden later klaar. Tijdens deze periode is de Zutphensestraat ter hoogte van de werkzaamheden afgesloten voor al het verkeer. Voor fietsers en wandelaars zijn er omleidingen.

Turborotonde Kanonsdijk

Op de provinciale weg tussen Brummen en Zutphen maken we een turborotonde. Deze rotonde is een speciaal vormgegeven 2-strooksrotonde. Het verkeer moet al voor het oprijden van de rotonde de juiste rijstrook kiezen. Hierdoor worden weef- en snijconflicten op de rotonde voorkomen. Daarmee stroomt het verkeer beter door en gaat de verkeersveiligheid omhoog. Onder de rotonde maken we een fietstunnel.

Hinder door de werkzaamheden

U kunt mogelijk enige hinder ondervinden van de werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden is de Zutphensestraat, vanaf pannenkoekenrestaurant De Reuvershoeve, afgesloten voor doorgaand verkeer. Fietsers en wandelaars leiden we om via de Baankstraat. Bouwverkeer rijdt via de Wapsumsestraat en de vorig jaar nieuw aangelegde aansluiting “De Teuge” de Zutphensestraat in.

Over de rondweg

Tussen november 2021 en december 2022 voert provincie Gelderland werkzaamheden uit om een nieuwe rondweg (N345) ten zuidwesten van De Hoven aan te leggen. De huidige N345 loopt door de dorpskern van De Hoven in de gemeente Zutphen. Met de nieuwe rondweg verbetert de doorstroming van het doorgaande verkeer, de regionale bereikbaarheid en ook de leefbaarheid in De Hoven. Naar verwachting is de rondweg in december 2022 open voor verkeer. Meer weten? Kijk op www.gelderland.nl/N345-dehoven.

Meer berichten
 


Week 20

Oplossing: ARISTOCRATIE 21 - 56 - 13 - 41 - 24 - 10 - 4 - 52 - 27 - 33 - 29 - 68

De oplossing voor week 20: