Logo brummensnieuws.nl

Kandidatenlijst CDA Brummen Eerbeek vastgesteld

<p>Dity Zuidwijk-van Lenthe</p>

Dity Zuidwijk-van Lenthe

EERBEEK - Op de goed bezochte digitale Algemene Ledenvergadering van het CDA Brummen-Eerbeek op 20 december zijn twee belangrijke besluiten genomen, de kandidatenlijst en het concept verkiezingsprogramma zijn vastgesteld.

Dity Zuidwijk-van Lenthe is tot lijsttrekker gekozen en ook de andere 15 kandidaten zijn bekend.
Haar ervaring, kritisch volgen van het college, vooral ook financieel, maar ook haar manier van optreden om naar oplossingen voor problemen in de politiek te zoeken, maken haar geschikt voor die rol. Het CDA heeft zich bijvoorbeeld in de lopende periode sterk gemaakt om de rust in de politiek terug te brengen, na het uiteenvallen van de lokale partijen in 2019.
De kandidatenlijst bestaat uit 16 betrokken CDA-leden, met diverse deskundigheden en afkomstig uit de verschillende dorpen van de gemeente. Maar dat niet alleen, ook hun politieke ervaring is een mix van oud en nieuw en betekent continuïteit, maar ook verjonging en vernieuwing.

Op plaats 2 staat Peter Enthoven uit Brummen, die het CDA-team versterkt vanuit een juridische en bedrijfskundige invalshoek. Op 3 Ronald Boerefijn, woont in Hall, met raadservaring, bekend in Hall/Eerbeek en bij de agrariërs in onze gemeente. Op 4 staat Desirée Brouwer-de Geus, zij woont sinds kort met veel plezier in Brummen. Zij heeft passie voor het sociaal domein en zij wordt steunfractielid vanaf 1 januari 2022. Op 5 Arjan van der Leest, ook een bekende uit Eerbeek die ruimte, energietransitie en natuur een warm hart toedraagt. Op plaats 6 Harmen Pelgrum. Geboren in Warnsveld, woont nu in Eerbeek, nog jong maar binnen het CDA al enige ervaring, en met een frisse kijk op ruimte, natuur en gebiedsontwikkeling. Bij de overige leden van de lijst staat Gerry Ypma-Liefers (8). Zij blijft zich als zeer gewaardeerd steunfractielid ook de volgende raadsperiode weer inzetten voor de inwoners van de gemeente Brummen. De hele lijst vindt u terug op de website van het CDA Brummen-Eerbeek.

Duidelijk werd op de vergadering dat het CDA Brummen-Eerbeek in de gemeente Brummen met energieke, ervaren en nieuwe kandidaten de periode 2022-2026 ingaat! “We moeten samen oplossingen vinden voor toekomstige problemen waar we voor komen te staan. Het CDA een echte volkspartij!”.
“Het CDA wil in de periode 2022-2026 weer graag deel uitmaken van het college en wethouder Ine van Burgsteden haar werk in Eerbeek laten afmaken. Zij is de onmisbare schakel tussen provincie en gemeente. Dat heeft zij wel laten zien in de afgelopen twee jaar. En met financiën in haar portefeuille heeft zij ook, samen het haar collega-collegeleden, een gedegen financieel herstelplan aan de raad voorgelegd. Reden voor de provincie Gelderland om het extra toezicht weer te laten vervallen.”

Van het concept-verkiezingsprogramma zal in januari een verkorte versie komen met duidelijke speerpunten, evenals de kieslijst te vinden op de website van het CDA Brummen-Eerbeek. https://www.cda.nl/gelderland/brummen.

Meer berichten
 


Week 25

De oplossing voor week 25 is: TRANSPARANT 26 - 46 - 14 - 52 - 67 - 19 - 54 - 38 - 40 - 49 -10

De oplossing voor week 25: