Logo brummensnieuws.nl
<p>Protesten tegen de aanleg van een weg dwars door &#39;t Haagje. Foto: Peter Leunissen</p>

Protesten tegen de aanleg van een weg dwars door 't Haagje. Foto: Peter Leunissen

Omwonenden ’t Haagje demonstreren

EERBEEK - Zo’n zestig omwonenden van ’t Haagje in Eerbeek kwamen gisteravond in het parkje bijeen om hun ongenoegen te laten blijken over de aanleg van een weg die er dwars doorheen gaat lopen. Die moet zorgen voor een betere ontsluiting van papierfabriek Folding Boxboard Eerbeek (voorheen Mayr Melnhof). De uitgang van het bedrijf ligt pal tegenover het parkje.

De omwonenden zien er vooral een aantasting in van hun woongenot, een geliefd wandelplekje en speelplaats voor de kinderen. Over de nieuwe route zouden strak 350 vrachtwagens per dag gaan rijden, 35 per uur. En dat zorgt volgens hen voor lawaai, trillingen, de teloorgang van groen terwijl er een goed alternatief is. Zij pleiten voor een ontsluitingsroute vanaf de fabriek over het terrein van het (dan te slopen) garagebedrijf Carservice Verbeek, vervolgens over het terrein van Machinefabriek Eerbeek richting de Loubergweg. Van daar kan het verkeer richting Apeldoorns Kanaal.

Het probleem voor de verontruste omwonenden is echter de provincie, die in het kader het plan Eerbeek-Loenen 2030, onder meer bezig is met het verbeteren van de verkeersveiligheid en logistiek rond de Eerbeekse papierindustrie. Gedeputeerde Staten hebben al hun voorkeur uitgesproken voor een weg door ’t Haagje. Het Brummense college heeft bij die visie aangehaakt. De provinciale staten moeten er overigens nog mee instemmen. Omwonenden zijn ook van plan om tijdens de vergadering van de staten hun stem te laten horen.

Meer berichten
 


Week 52

In week 52 was er geen puzzle

De oplossing voor week xx: