Logo brummensnieuws.nl

Restaurants gaan op verschillende manieren om met avondlockdown

GEMEENTE BRUMMEN - Gedwongen door de avondlockdown richt het ene restaurant in de gemeente Brummen zich op de afhaalservice, terwijl het andere de deuren helemaal gesloten houdt. Dit blijkt uit een rondgang onder een aantal horecaondernemers.

Piet Verbeek van Proeflokaal & Gastrobar ’t Kromhout in Brummen begint dit weekend met zijn take away-service. Daarna breidt hij deze uit naar vijf dagen. “In onze webshop kunnen gasten 24/7 bestellingen plaatsen. Het aanbod bestaat uit een aantal vaste gerechten aangevuld met wisselende gerechten. Gasten kunnen zelf hun afhaaldag en -tijdstip bepalen en bestellingen in het restaurant afhalen.”

Op oudejaarsdag is er ‘middags binnen en buiten een activiteit met Glühwein, snert en warme choco. “Het is ook nu belangrijk je contactmomenten met gasten te hebben.” Met kerst is ’t Kromhout gesloten.

Keihard getroffen

Restaurant De Korenmolen in Eerbeek zit sinds maandag dicht. Eigenaar Johan van Zadelhoff: “We zijn een bedrijf dat het behalve van het restaurant vooral ook van feesten, partijen en evenementen moet hebben. Die liggen helemaal stil en gedineerd wordt er evenmin. Wij worden keihard getroffen.”

Van Zadelhoff en zijn team grijpen de tijdelijke sluiting aan om nieuwe gerechten te bedenken en aan plannen voor volgend jaar te werken. “We staan ook te popelen om de nieuwe serre aan onze gasten te laten zien; een heel mooie toevoeging aan ons bedrijf. Wij zijn positief en toekomstgericht bezig.” 

Onzekerheid

Voor de kerst heeft De Korenmolen veel reserveringen staan. Afhankelijk van de overheidsmaatregelen zal de eigenaar besluiten al dan niet open te gaan. Van Zadelhoff had liever gezien dat de overheid had gezegd: alles blijft tot 1 januari dicht. “Dan was het tenminste duidelijk. Hoe moet ik nou met deze onzekerheid plannen?”

De Vroolijke Frans in Broek zit in hetzelfde schuitje. “Voor ons zijn feesten en partijen ook belangrijk. Uit een kosten-batenanalyse bleek dat doordeweeks openen nu te weinig oplevert. We houden het voorlopig op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur”, zegt mede-eigenaar Theo van Enckevort.

Gasten kunnen online verschillende herfstschotels bestellen en die afhalen op zaterdag 11 december tussen 17.00 en 20.00 uur. Later volgt het kerstafhaaldiner dat is af te halen op vrijdag 24 en zaterdag 25 december tussen 12.00 en 15.00 uur. Ondanks de talrijke reserveringen blijft De Vroolijke Frans met de feestdagen gesloten. “Het is te risicovol.”

Meer berichten
 


Week 52

In week 52 was er geen puzzle

De oplossing voor week xx: