Logo brummensnieuws.nl
<p>Eerbeek in het groen. Foto: Sandra Christiaans</p>

Eerbeek in het groen. Foto: Sandra Christiaans

Beplantingsproject ‘Eerbeek in het groen’

EERBEEK - Vrijwilligers IVN Eerbeek e.o. bieden de helpende hand bij beplantingsproject Eerbeek in het groen.

Evenals vorig jaar heeft SLG (Stichting Landschapsbeheer Gelderland) in opdracht van de Gemeente Brummen een speciaal beplantingsproject uitgevoerd. Een ieder die in het buitengebied van Eerbeek woont en een erf heeft kan hiermee een belangrijke bijdrage leveren aan de biodiversiteit. Het is een kwaliteitsimpuls voor het landschap. Het zorgt ervoor dat dieren zich in een gebied goed kunnen verplaatsen, tevens zorgt veel groen voor voedsel en beschutting. Daarnaast draagt het bij aan de identiteit van de streek, zo zijn bepaalde soorten planten kenmerkend voor de Veluwe.

Belangstellenden krijgen subsidie, advies en ondersteuning om terreinen te voorzien van inheemse beplanting. Provincie Gelderland en de gemeente Brummen hebben het financieel mogelijk gemaakt.

Eén van de grondeigenaren van een perceel aan de Smeestraat, die heeft mee gedaan aan het project, heeft de hulp ingeroepen van o.a. een aantal vrijwilligers van het IVN Eerbeek e.o. om het erf te voorzien van nieuwe beplanting. Het gaat hier om meer dan 1500 stuks gevarieerde soorten inheemse hagen, wilgen, elzen en (fruit) bomen.

Meer berichten
 


Week 52

In week 52 was er geen puzzle

De oplossing voor week xx: