Logo brummensnieuws.nl

Inzameling koffiepunten voor de regionale voedselbank

REGIO - In de maand december zamelt de Lionsclub Zutphen koffiepunten in van Douwe Egberts en Perla, het huismerk van Albert Heijn. De opbrengst van de inzamelactie wordt omgezet in gratis pakken koffie voor cliënten van de Voedselbank Zutphen die actief is in Gorssel, Eefde, Brummen, Eerbeek, Warnsveld en Zutphen. Negen winkels in de regio fungeren vier weken lang als inzamelplaats. In de voorgaande jaren was de inzamelingsactie een groot succes.

De Lionsclub verzamelde vorig jaar iets meer dan één miljoen koffiepunten in een gebied dat loopt van Gorssel via Zutphen naar Brummen en Eerbeek. Met de opbrengst van de afgelopen jaren kon de Voedselbank Zutphen een jaar lang, meerdere keren per maand, een pak koffie aan de voedselpakketten toevoegen. 

“Wekelijks zijn ruim 200 gezinnen in Zutphen en omgeving afhankelijk van de pakketten van de Voedselbank” zegt Hans Jekel van de Lionsclub in Zutphen. “Koffie is een lang houdbaar product dat eigenlijk nooit als restpartij door fabrikanten wordt aangeboden. Daarom zijn we dan ook ongelofelijk blij met de ondersteuning van de koffiebranders”.

Iedereen die nog DE-waardepunten of Perla-punten in de keukenlade heeft liggen wordt opgeroepen deze te deponeren in de witte inzamelzuilen die overal in de regio zijn neergezet. “We zijn natuurlijk blij met alle punten die worden ingeleverd”, zegt medeorganisator Rik van Reekum van de Lionsclub. “Maar de mensen zouden ons extra helpen als de ze punten in een gesloten enveloppe doen en het aantal punten op de enveloppe vermeldt. Dat scheelt een heleboel telwerk”. 

Vanaf deze week staan de bussen in Zutphen bij drogisterij Trekpleister in Leesten en bakkerij Kuiper in het Waterkwartier, bij Albert Heijn aan de Brink en bij de Coop in Noordveen. In Warnsveld staat de bus bij Albert Heijn en in Gorssel bij Jumbo. 

In Brummen staan de inzamelbussen bij Primera Bosman en Jumbo. En in Eerbeek staat de verzameldoos bij Plus van Tetering. 

De inzamelactie van koffiepunten start deze week en loopt door tot eind december. 

Meer berichten
 


Week 52

In week 52 was er geen puzzle

De oplossing voor week xx: