Afbeelding

Positief – Negatief

Ingezonden

INGEZONDEN - In het Brummens Nieuws was afgelopen tijd veel te lezen over situaties op het gebied van vooruitgang in de industrie en toerisme in dit papierdorp. Ook het wonen cq zakenleven kwam in het nieuws, alsmede de splinterpartijen in de gemeentelijke politiek. Veelal positief maar toch ook zorg betreffende het oud papier wat als ‘afval’ werd bestempeld.

Schrijver Muus Groot spreekt in zijn column het vertrouwen uit in gedeputeerde Jan Markerink betreffende Eerbeek/Loenen 2030, “Komt zijn afspraken altijd na”, aldus Groot. Groot vraagt zich in zijn column ook af of Jan Markerink de huidige raads-situatie wél zijn vertrouwen heeft. Journalist Peter Leunissen meldt problemen bij splinterpartijen. Door de interviews die Leunissen had met deze groep lijkt het er op dat ze eerder gaan verdwijnen dan voortzetting in de gemeentelijke politiek.

Er zijn nu zaken, met steun van de Gelderse Staten, die positief kunnen uitvallen. Echter niet zonder verhoging van belastingen. Al moet de toegang voor visueel gehandicapten nog een stuk beter, zie ook de zakelijke vooruitgang op het Stuijvenburchplein en de uitbreidingen bij ondernemingen als De Korenmolen en Bosque (vroeger De Heideroos). Toeristisch gezien goede opstekers met in 2020 maar liefst 468.595 overnachtingen in onze regio! Industrie en toerisme gaan dus goed samen.

Eerbeek, hét centrum van de Nederlandse papierindustrie ziet weer perspectief! De Papierschepper werd ter ere van het 400-jarig bestaan van de papierindustrie in 2016 onthuld. Hopelijk blijft dat nog jaren bestaan waarbij menigeen zich zal herinneren waaraan de gemeente Brummen mede haar welvarendheid te danken heeft. Voorbeeld: Een in 1661 opgerichte papierfabriek produceert, naast andere papierproducenten, anno 2021 onder de naam Folding Boxboard met 200 werknemers, 140 miljoen kilo recyclebaar vouwkarton. Productie: 60 % levensmiddelenverpakkingen en 40 % voor o.a. de farmacie.

Er wordt ongenuanceerd, zelfs in ‘onze’ papierwereld, gesproken dat folderverspreiding aan banden moet worden gelegd vanwege ‘afval’. Ver gezocht! Er worden duizenden tonnen oud papier ingezameld (financieel voordeel voor ophalers!) om daar weer nieuw papier van te maken! Bovendien hoor je steeds vaker: “Door het alsmaar duurder worden van de dagelijkse levensbehoeften, kijk ik veel naar folderaanbiedingen”. Iets om over na te denken?

Bruno de Vries.

Uit de krant

Foto ter illustratie.
Doe mee met ons gezellige Buurtklusteam! Algemeen 18 minuten geleden
Dames 3 blij met de nieuwe tenues.
Spiker Dames 3 in het nieuw! Algemeen 24 minuten geleden
Vier volle kratten met producten werden verzameld voor de voedselbank.
Binnensportverenigingen Eerbeek organiseren Voedselbankactie Algemeen 26 minuten geleden
Afbeelding
Vrijwillige netwerkcoach bij SWB Algemeen 31 minuten geleden
Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 21 uur geleden
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 21 uur geleden
Michelle Hofenk blij met support vanuit VV.Oeken.
Stichting 22Q11 blij met reclamebord bij vv Oeken Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 22 uur geleden
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 19 apr, 17:34
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 19 apr, 17:21
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 19 apr, 17:03
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 19 apr, 15:14
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 19 apr, 15:13