Logo brummensnieuws.nl
<p>Marieke Lucas Rijneveld</p>

Marieke Lucas Rijneveld

Marieke Lucas Rijneveld groot succes!

BRUMMEN - De openingsavond van het nieuwe seizoen van De Boekensteun met Primera Bosman afgelopen woensdag 20 oktober met Marieke Lucas Rijneveld was zeker niet ongemakkelijk. Ruim 120 bezoekers zaten bijeen in de Pancratiuskerk in Brummen en luisterde ademloos naar het gesprek onder aanvoering van Machteld van Soest met de jonge schrijver. Primera XL Brummen bood deze avond een hapje en een drankje aan.

Rijneveld was net terug van een boekpresentatie in Berlijn waar ze diverse optredens had verzorgd om haar nieuwe boek ‘Mijn lieve gunsteling’ onder de aandacht te brengen. De eerste vertaling van dit boek was hiermee een feit. Nog vol van alle indrukken vertelde ze hierover. En merkte ze terloops op dat ze met dit boek net een prijs heeft gewonnen voor de beste openingszin. Inmiddels is ze een veelgevraagd schrijfster, maar ze weet zelf nog goed hoe ze op de fiets hele gesprekken in haar hoofd voerde met Matthijs van Nieuwkerk, hopende dit ooit live te kunnen doen.

Ze heeft een eigen koeienstempel speciaal voor haar ontworpen, omdat ze een speciale band heeft met deze gevoelige dieren die haar inspireren. Na een optreden gaat ze direct douchen om alles af te spoelen zodat ze weer helemaal zichzelf is. De wereld is intens en kan je overspoelen. Gelukkig kan ze zich dan weer concentreren op nieuw werk. Want binnenkort verschijnt een nieuwe dichtbundel en een roman is in de maak. 

Meer berichten
 


Week 45

In week 45 was er geen puzzle De oplossing voor week 45: