Logo brummensnieuws.nl
<p>Art Marieke Diekmann</p>

Art Marieke Diekmann

Kunstroute ART-Brummen

BRUMMEN - Op 30 en 31 oktober van 12:00 tot 17:00 uur exposeren bijzondere gastexposanten in de ateliers van de huidige deelnemende kunstenaars. Ook nieuwe leden stellen zich voor.  Hoe de route loopt ziet u op www.art-brummen.nl

De nieuwe deelnemers zijn Marieke Ruijgrok, Emeke Buitelaar, Rob Kuulkers en Mariëtte Claringbould, zij laten dit weekend alvast een klein deel van hun werk zien, achtereenvolgend te gast bij Piet van Middelaar, Joop van Ulden en Annie Elissen.  Bij Mieke Diekmann en Otto Koedijk is ook werk van gastexposanten.

Na een roerig jaar gaat ART-Brummen straks op volle kracht verder. In 2022 zijn de nieuwe deelnemers in hun eigen atelier te bezoeken.  Kunst gaat altijd door, de inspiratie blijft immers stromen, veel te zien en te beleven op deze kunstroute in een prachtige omgeving.

De route start bij Mieke Diekmann aan de Eerbeekseweg in Loenen; www.arthuus.nl Haar bronzen beelden zijn vaak dansfiguren waarbij de beweging geaccentueerd wordt door RVS linten of cirkels. Mieke schildert intuïtief in mooie warme kleurstellingen vaak met een symbolische boodschap, soms ontstaat er een abstract werk. In haar galerie en beeldentuin kunst van meerdere gastexposanten met (geblazen) glas en kristal, keramiek, lampen en sieraden. 

Max Timmerman viert in de galerie zijn 70 (+1) jarig bestaan met een overzichtstentoonstelling met bijzondere schilderijen en ruimtelijk werk.

 Aan de Burg.de Wijslaan in Brummen vinden we Piet van Middelaar; www.pietvanmiddelaar.nl. Zijn werk laat zich niet vangen in een stijlvaste vorm, hij laat zich leiden door de bewegingen van licht en donker. Zijn veelzijdigheid laat zich zien in zijn beelden, schilderijen en boeken. 

Marieke Ruijgrok exposeert hier haar beelden van bestaande mensen. Intuïtief boetseert zij koppen met papierpulp en maakt de huid van Abacapapier. Daarnaast schildert zij ‘en plein air ‘ aan de IJssel of aan het strand met acryl op linnen. 

Daarna kunt u naar het oude centrum van Brummen, waar Joop van Ulden aan de Kerkstraat weer een groot aantal nieuwe vogelhuisjes en voedertafels laat zien; www.joopvanulden.nl. Alle huisjes zijn uniek en handgemaakt. In de herfst en winter zijn ze vaak een goede schuilplaats voor de vogels. Bij Joop zijn tevens enkele werken van Emeke Buitelaar te bewonderen. Zij woont en werkt sinds kort naast Joop in de Kerkstraat. Een mooie plek waar zij haar kleurrijke schilderijen en mozaïeken, waar altijd wel een verhaal in te ontdekken valt, kan laten zien.

Om de hoek bij Annie Elissen in de Zegerijstraat in Brummen vindt u niet alleen de nieuwe fantasievolle werken met veel kleur van Annie zelf: schilderingen op doek, porselein, glas en objecten, maar ook van Rob en Mariëtte. Zij geven tevens demonstraties, www.annie.elissen.com.  Vanuit haar achtergrond als landschapsarchitecte tekent en schildert Mariëtte Claringbould vooral vanuit waarneming. Beweging zien, vastleggen als moment of juist vanuit rust creëren. Dit leidt tot subtiele werken of kleine dierbare werkjes.

Vanuit zijn creativiteit heeft Rob Kuulkers sterk de behoefte om beelden en wat die met hem doen vast te leggen in zijn werk. Dat doet hij in steen, met keramiek en fotografie. In zijn veelzijdigheid noemt hij zich een “creatieve ontdekkingsreiziger”. 

Een eindje verderop in de Zegerijstraat staan de schalen met een verhaal, bollen met barsten, puzzels met slaap en zoveel meer van houtdraaier Otto Koedijk , www.ottokoedijk-houtdraaier.nl. Altijd van regionaal hout, ken je de boom dan ken je het hout. Oud Brummenaar Jelle van de Ridder toont hier zijn portretten in olieverf. Hij streeft naar een eerlijke weergave in zijn portretten, waarin de ziel is vastgelegd. Tevens laat hij zijn meer experimentele kroontjespentekeningen zien. 

Meer berichten
 


Week 45

In week 45 was er geen puzzle De oplossing voor week 45: