Logo brummensnieuws.nl

HOB stopt met papiercontainer wegens vandalisme

BRUMMEN - Het Harmonie Orkest Brummen staakt de inzameling van papier met de papiercontainer die staat opgesteld op het terrein van Manege de IJsselruiters in Brummen. Aanleiding is vandalisme en vervuiling van het terrein door wegwaaiend papier.

Al verschillende jaren staat de papiercontainer er. De opbrengsten kwamen ten goede aan het HOB. Maar volgens penningmeester Ron Sportel van het orkest is het niet langer houdbaar om de container te laten staan. Sportel: “De afgelopen tijd is de overlast rondom deze container sterk toegenomen, met als dieptepunt de brandstichting in augustus van dit jaar. Dat zorgde voor veel overlast en rommel en ook de container liep grote schade op. Maar ook hadden we steeds meer hinder van rondzwervend papier. Je kunt wel allemaal bordjes plaatsten dat mensen de container niet boven de rand mogen vullen, maar ze doen het toch gewoon. Dan waait er dus van alles weg en bovendien is de container lastiger te laden door het transportbedrijf. Ook de IJsselruiters waren niet blij met de situatie. Omdat we ook geen andere locatie hadden om de container te plaatsen hebben we moeten besluiten hem weg te halen. De oudpapiercontainer zal nog tot en met 31 oktober 2021 aanwezig zijn. Vanaf 1 november is het niet meer mogelijk om papier te brengen op het terrein van de manege. Afvoeren van oudpapier kan via het afvalplein in Zutphen of via de eigen papiercontainer thuis. We danken iedereen voor de steun die we hebben gekregen al die jaren.”

Volgens Stortel is het verdwijnen van de container financieel nadelig voor HOB. “Het leverde toch een aardig centje op. Maar ja, als er dan mensen zijn die zo nodig zo’n bak in brand moeten steken, ben je winst wel weer kwijt.”

Meer berichten
 


Week 45

In week 45 was er geen puzzle De oplossing voor week 45: