Logo brummensnieuws.nl

Wat is de status van het nieuwe Dorpslokaal?

BRUMMEN – Wie door de ramen gluurt bij Concordia in Brummen, ziet dat er hard gewerkt wordt om het om te toveren tot een modern gebouw, met respect naar de historische elementen die het in zich heeft. Deze details krijgen de aandacht die ze verdienen. “We zijn al goed op weg, maar we zijn er nog lang niet,” aldus Bart Oudendijk namens de eigenaren.

De vele puzzelstukjes zullen nog op hun plek moeten komen. Samen met het team worden de diverse looproutes bekeken en de indeling van de nieuwe keuken. De keuken die zij in het begin voor ogen hadden, bleek al te klein om hun doelstellingen te behalen en de plannen zijn daarvoor dan ook bijgesteld. De keuken komt overigens in het gedeelte achter de vroegere bar in het café. En daarmee zijn slechts enkele veranderingen in de indeling genoemd. 

Details

Oude details die nu worden gevonden na het wegbreken van bijvoorbeeld de bar, blijven behouden. Een stuk hout waarop aantekeningen staan en de namen van de eerste uitbaters, zal mooi worden ingelijst zodat iedereen het kan bekijken bij een bezoek aan het pand. Ook de togen die tevoorschijn kwamen, zullen worden opgenomen in het nieuwe interieur. De ingang komt overigens aan de zijkant van het pand, waar ook het terras gepland staat. 

De toiletgroepen zijn al bijna klaar, mooi betegeld en ze krijgen de oude deuren weer terug, aangepast op het juiste formaat. “We komen zoveel onderdelen tegen die eerder waren verwijderd, we proberen er veel weer van te gaan gebruiken. Zo komen weer veel historische elementen van vroeger terug. We gaan er helemaal in op, het is zo gaaf om te zien wat we vinden!” Voormalig eigenaar Harrie Timmer heeft soms nog aanvullingen of weet waar nog bouwtekeningen te vinden zijn. “Een prachtige en kostbare bron van waaruit wij weer verder kunnen”.

Sinterklaas weer op balkon?

Er kwam zelfs een telefoontje binnen van Sinterklaas, die wilde graag weer op het balkon de Brummense kinderen toezwaaien. “Daar zijn de plannen nu dan ook even op aangepast, dat willen we voor elkaar hebben in november. De hekwerken worden vervangen en het metselwerk is al aangepakt. Net als iedereen al aan de buitenkant kan zien dat we het voegwerk hebben vervangen.” De schilder zal de boel ook van nieuwe kleuren voorzien. Aan de buitenkant van het pand komen geen reclameborden, enkel wat verlichting.

Focus op maart 2022
Er is nog geen datum genoemd voor de opening, maar de focus ligt op maart 2022. Het is nu bijna een jaar geleden dat het eerste bod werd uitgebracht. Toch iets om bij stil te staan met de blik op de toekomst.

“WE ZIJN MET Z’N ALLEN AL GOED OP WEG, MAAR WE ZIJN ER NOG LANG NIET!”

Meer berichten
 


Week 45

In week 45 was er geen puzzle De oplossing voor week 45: