Logo brummensnieuws.nl

Wethouders vroeg aan de bak bij kringloopontbijt

APELDOORN - Het was vroeg uit bed voor Cathy Sjerps en Pouwel Inberg, donderdagochtend. Samen met een groot aantal relaties van Circulus-Berkel schoven zij om zeven uur ’s morgens aan bij het ‘Onvergetelijk ontbijt’ op de locatie in Apeldoorn. In een gevarieerd programma werden ze meegenomen in de wereld van afvalinzamelaar Circulus-Berkel. Samen met ruim honderd andere zogenoemde ‘stakeholders’ van het afvalbedrijf.

Waar normaal de containersopslag is, was nu een gezellige ontbijtzaal ingericht met tafels, stoelen, borden, mokken en bestek uit de kringloopwinkels van Stilema en Foenix. Na binnenkomst was er ruimte voor bijzondere ontmoetingen met diverse medewerkers van Circulus-Berkel, van chauffeurs tot degene die de kolken in de straat schoon maakt en van plaagdierbestrijder tot een medewerker van het reclycleplein. Na die bijzondere ontmoetingen werd er ontbeten en met elkaar gesproken over de uitdagingen die er op het brede terrein van Afval en Milieu zijn. Zo werd onder meer van gedachten gewisseld over hoe het bewustzijn onder jongeren over het belang van afval scheiden en circulariteit kunnen versterken via educatie.

“Het was een fantastische bijeenkomst” aldus Lisette Bosch, algemeen directeur bij Circulus-Berkel; “De opkomst was enorm. De gesprekken aan tafel waren interessant voor ons en het heeft ook veel inspiratie opgeleverd om dit niet bij deze keer te laten.” De ochtend leverde veel inzichten op waar Circulus-Berkel dus verder mee aan de slag kan.

Meer berichten
 


Week 39

In week 39 was er geen puzzle De oplossing voor week 45: