Afbeelding

Sinterklaas is ook aan meer regels gebonden

Algemeen

GEMEENTE BRUMMEN - De Sinterklaasintochten vinden doorgaans midden november plaats en ook deze evenementen zijn, net als alle andere, gebonden aan de op dat moment geldende coronamaatregelen. Elk evenement wordt afzonderlijk beoordeeld voor de toekenning van de benodigde vergunningen. Landelijk zal bij deze evenementen vooral worden gekeken of er sprake is van vaste of geen vaste zitplaatsen voor het publiek of dat men niet lang stil staat op dezelfde plek. Is dit het geval, dan is een coronatoegangsbewijs/QR code niet aan de orde. Zo werkt men ook in onze gemeente, aldus de gemeentevoorlichting.

Afgelopen week was er wederom overleg bij de organisaties van de intochten in Brummen en Eerbeek. In deze dorpen is er in november zeker een Sinterklaasintocht, op dit moment is het nog een verrassing hoe dit allemaal gebeuren. Wel is duidelijk dat er in Eerbeek geen bezoek door kinderen in het Sinterklaashuis zal zijn. Dit in verband met de verbouwing die op deze locatie gaat plaats vinden. 

Hier zal op 20 november een alternatief voor plaatsvinden. Daarover wordt later meer informatie over vrijgegeven.

In Leuvenheim zal geen intocht plaatsvinden. Wel zal Sinterklaas daar een bezoek brengen aan de leerlingen van de Rietgors op vrijdag 3 december.

Namens de organisatie in Hall vertelde Jurgen Modderkolk dat zij ook een intocht hebben in samenspraak met de school. Ze vertrekken zaterdag 27 november om 13u vanaf de school en lopen de Sint, die aan de rand van het dorp arriveert, tegemoet. Samen gaan zij op de platte wagen, met de muziek voorop, richting de kerk en hier voeren de kinderen hun stukjes op. Daarna zal de Sint weer vertrekken.

Uitdaging

De ontwikkelingen rondom de coronamaatregelen vormen een behoorlijke uitdaging voor de organisaties. Hoe is het mogelijk een evenement te organiseren voor kinderen en de grote kindervriend Sinterklaas, wanneer men het als een afgesloten evenement moet gaan zien? En daarmee dan moet gaan werken met coronatoegangsbewijzen. Het is en blijft tenslotte een kinderfeest.

De locaties voor en de wijze waarop de intochten gaan plaatsvinden, zullen door de maatregelen dan ook wellicht anders zijn dan u gewend bent. 

Vorig jaar was het nog zo dat er in Eerbeek wel dingen werden georganiseerd, maar dit mocht pas kort van te voren worden aangekondigd. Zo kon er geen oploop ontstaan van veel publiek, daardoor misten helaas veel kinderen echter ook de rijtocht van de Sinterklaas met de trein door Eerbeek. De organisatie wil toch heel graag alle kinderen erbij betrekken, maar ook zij dienen zich aan de regels te houden.

DRUK OVERLEG OVER DE KOMENDE SINTERKLAASINTOCHTEN IN DE GEMEENTE

!
Afbeelding
Shantykoor “De IJsselboei’ treedt op Algemeen 2 dec, 16:28
Afbeelding
OMNIA Massage Brummen Zakennieuws 2 dec, 16:19
Afbeelding
Weerstand tegen komst benzinestation Algemeen 2 dec, 16:00
Afbeelding
Apeldoorn wil camping “De Marshoeve” kopen Algemeen 2 dec, 14:52
Afbeelding
Nieuwe locatie voor kegelclubs Algemeen 2 dec, 14:33
Afbeelding
BrummenEnergie geeft lokale energietransitie handen en voeten Algemeen 2 dec, 14:18
Afbeelding
Aanhangwagen afval in één ochtend Algemeen 2 dec, 14:15
Afbeelding
Drieling katerkittens Algemeen 2 dec, 13:30
Afbeelding
Slagschip Doonweg Columns 2 dec, 13:23
Afbeelding
48 woningen voor Oekraïners en spoedzoekers Algemeen 1 dec, 19:09
Afbeelding
Kunst door de brievenbus Algemeen 1 dec, 09:55
Afbeelding
Dorpsraad Eerbeek-Hall organiseert weer een inloop-spreekuur Algemeen 30 nov, 16:14
Afbeelding
Vlag tegen Huiselijk Geweld Algemeen 30 nov, 16:05
Afbeelding
Succesvol jubileumjaar Kunstkring Algemeen 30 nov, 16:03