Duizendpoot Hay tijdens het opruimen van zwerfvuil. Foto: Marriëtte Verstappen
Duizendpoot Hay tijdens het opruimen van zwerfvuil. Foto: Marriëtte Verstappen

‘Voor mij staat de ‘MENS’ centraal’

Algemeen

BRUMMEN - Een groeiende groep inwoners verhuist vanuit alle windstreken naar Brummen. In deze rubriek stellen we nieuwkomers voor.

Hay (67) en Marriëtte (61) Verstappen verhuisden in december 2017 van Amstelveen naar Brummen. Via een makelaar kwamen zij in Brummen terecht en tijdens een bezichtiging was het raak. Hay: “we kwamen binnen en ik vroeg gelijk ‘waar kan ik tekenen?’, zo overdonderd was ik door het huis”. Na een mooie carrière als ICT’er voor o.a. KLM waarvoor hij de hele wereld heeft over gereisd werd het na de pensionering van Hay tijd om het drukke Amstelveen achter zich te laten. Eenmaal in Brummen ging het echtpaar direct aan de slag om contacten op te doen. Hay: “ik hou van aanpakken, ben graag bezig, dus eerst hebben we kennisgemaakt met de buren. Binnen een dag werden we al uitgenodigd voor een huwelijksjubileum. Ik ben ook op zoek gegaan naar vrijwilligerswerk, in Amstelveen heb ik heel lang voor het Rode Kruis gewerkt. Ik kwam snel in contact met Stichting Gelders Landschap. Ik help nu mee om drie tuinen te onderhouden. Ik heb het daar naar mijn zin, ik werk met leuke collega’s, de tuinen zijn prachtig en bevatten zeldzame bomen. Ik kwam ook snel in contact met BZZV – Brummen Zonder Zwerfvuil- via de Dorpsraad van Brummen waarvan ik ook lid ben. Ik vind het leuk om met meerdere dingen tegelijk bezig te zijn. Voor mij staat de ‘MENS’ centraal, dat vind ik een prachtig acroniem: ‘M’ staat voor milieu, ‘E’ staat voor energie. Ik ben ook energiecoach geworden en in die rol ik mensen help ik mensen te bezuinigen op hun energierekening. De ‘N’ staat voor natuur en de ‘S’ staat voor sociaal. Ik ben heel graag met mensen bezig.” Ook Marriëtte doet vrijwilligerswerk, zij werkt bij The Villa met kinderen met een rugzakje en is goed in bakken, handwerken (vooral quilten) en knutselen. Hay heeft één tip voor nieuwkomers: “probeer meteen contacten te leggen en pak vrijwilligerswerk op. Je krijgt er heel veel voor terug. Wanneer je dingen onderneemt waarvan je nog niet zoveel weet krijg je vanzelf meer kennis. Ga actief meedoen”. Naast al die vrijwilligerstaken vinden Hay en Marriëtte ook de tijd om drie keer per week te sporten in de sportschool. Hay blijft voorlopig wel in Brummen wonen: “het is gemoedelijk, men groet elkaar nog en is behulpzaam naar elkaar toe. Dat geeft een warm gevoel.” 

Oproep van de redactie: Bent u recent in de gemeente Brummen komen wonen en wilt u meedoen aan deze rubriek? Mail naar info@brummensnieuws.nl ovv ‘Nieuwkomers’

!
Afbeelding
Shantykoor “De IJsselboei’ treedt op Algemeen 2 dec, 16:28
Afbeelding
OMNIA Massage Brummen Zakennieuws 2 dec, 16:19
Afbeelding
Weerstand tegen komst benzinestation Algemeen 2 dec, 16:00
Afbeelding
Apeldoorn wil camping “De Marshoeve” kopen Algemeen 2 dec, 14:52
Afbeelding
Nieuwe locatie voor kegelclubs Algemeen 2 dec, 14:33
Afbeelding
BrummenEnergie geeft lokale energietransitie handen en voeten Algemeen 2 dec, 14:18
Afbeelding
Aanhangwagen afval in één ochtend Algemeen 2 dec, 14:15
Afbeelding
Drieling katerkittens Algemeen 2 dec, 13:30
Afbeelding
Slagschip Doonweg Columns 2 dec, 13:23
Afbeelding
48 woningen voor Oekraïners en spoedzoekers Algemeen 1 dec, 19:09
Afbeelding
Kunst door de brievenbus Algemeen 1 dec, 09:55
Afbeelding
Dorpsraad Eerbeek-Hall organiseert weer een inloop-spreekuur Algemeen 30 nov, 16:14
Afbeelding
Vlag tegen Huiselijk Geweld Algemeen 30 nov, 16:05
Afbeelding
Succesvol jubileumjaar Kunstkring Algemeen 30 nov, 16:03