Logo brummensnieuws.nl
Noortje met Colinco. Foto: Yvonne Buis
Noortje met Colinco. Foto: Yvonne Buis

Dressuuramazone op weg naar hoogste niveau

EERBEEK – Dat het in de dressuursport soms snel kan gaan bewijst de Eerbeekse amazone Noortje van der Velden. Zij maakte in korte tijd zo veel progressie dat ze met haar beide paarden nu mag uitkomen op het hoogste niveau. 

De ‘Zware Tour’ was helemaal niet het doel wat Noortje voor ogen had toen ze enkele jaren geleden het paard Colinco kocht. “Ik reed met mijn vorige paard landelijk Z2, toen hij plotseling overleed. Ik ging dus op zoek naar een opvolger die in ieder geval wel ietsje meer moest kunnen. ‘Co’ was van mijn moeder, en zij wilde hem verkopen, maar ik was nog niet zo overtuigd of hij het kon. Toch ging ik hem rijden en besloot na een tijdje de gok te wagen. Het ging vanaf het begin heel goed, maar dat het zo snel zou gaan had ik nooit verwacht”, zegt de 33-jarige Triagist op de huisartsenpost.

Ondertussen kwam een tweede paard op het pad van Noortje, die lid is van De IJsselruiters in Brummen. “Harrewar is van Jolanda Schimmel uit Klarenbeek en ging ik rijden voor de verkoop. Maar zijn ontwikkeling ging zo snel, dat ook hij nu in de Zware Tour mag worden uitgebracht. Voorlopig zit dat debuut er nog niet in, want er komen wat hele moeilijke onderdelen bij. Die moeten we eerst nog onder de knie krijgen. Maar, ik ben al heel trots om dit als amateurruiter, zonder eigen faciliteiten en met slechts af en toe les, toch voor elkaar te hebben gekregen. Bizar dat me dat gelukt is!”

Meer berichten
 


Week 39

In week 39 was er geen puzzle De oplossing voor week 45: