Logo brummensnieuws.nl

Rondleiding op groenste bedrijvenpark van Nederland!

LOENEN - Op maandag 4 oktober tussen 18:45 en 19:45 uur organiseert Rotary Eerbeek-Zutphen samen met bedrijvenpark Veldhuizen in Loenen een korte rondleiding op het groenste bedrijvenpark van Nederland.

Van militair terrein naar het groenste bedrijvenpark van Nederland. Defensie had de deur van het complex al tien jaar achter zich dichtgetrokken toen het mobilisatiecomplex Veldhuizen in de verkoop ging. Het complex raakte helemaal overwoekerd, de natuur had er weer bezit van genomen. Je zag er van alles opkomen, zowel flora als fauna. Daarna is het voormalig militaire terrein opgeschoond en zwaar uitgedund. Dat had een positief effect; meer open loofbos, er kwam meer licht doorheen en er ontstond ruimte voor ondergroei, een kruidenlaag, ruimte voor jonge eiken en berken, bessen en allerlei dieren en diertjes. 

Meest bijzonder zijn de reeën, de rode bosmier en kamsalamander. Het kan daarmee een voorbeeld zijn voor andere bedrijventerreinen.
Op maandagavond 4 oktober a.s. bezoekt de Rotary club Eerbeek-Zutphen dit bedrijvenpark waar parkeigenaar Max van Oorspronk een korte rondleiding zal geven. Maximaal twintig geïnteresseerden kunnen kosteloos ook aan de rondleiding deelnemen, maar meldt u dan snel aan want vol = vol! Meld u aan bij fsteenhuizen@hotmail.com.

Meer berichten
 


Week 39

In week 39 was er geen puzzle De oplossing voor week 45: