Logo brummensnieuws.nl

113de Honing- en Bijenmarkt

EERBEEK - Op 25 september van 11 uur tot 15 uur is de 113-de Honing- en Bijenmarkt rond De Korenmolen in Eerbeek. De markt waar de nieuwe oogst van honing wordt gekeurd en verkocht trekt jaarlijks veel belangstelling uit het hele land.

Tien imkerijen hebben een kraam gehuurd en bieden hun honing te koop aan. Er zal dit jaar weer volop Heide honing en Heide Raathoning te koop zijn. De Eerbeekse Honingmarkt is bekend om de aanvoer van deze zeer bijzondere honing. Er zullen ook weer veel andere bijzondere honingsoorten te koop zijn zoals Rode Aalbes honing, Linde honing, Lamsoor honing en nog vele andere bijzondere smaken.

Er zijn vijftien kramen met diverse natuur gerelateerde producten zoals Jams, mosterd, kaas, bloembollen, oliebollen, wolproducten, illustraties enzovoort.

Verder is er volop informatie over onder meer planten en bollen van belang voor insecten, producten gemaakt van honing en was en benodigdheden en cursussen voor de bijenteelt.

Vanwege het Covid-19 virus is de markt geheel aangepast, het aantal tegelijk aanwezige bezoekers is beperkt tot 120 zodat iedereen afstand kan houden, de looproute is een-richting, de kramen staan allemaal buiten, ook de honingverkoop is buiten. We raden u aan om vanwege de veiligheid niet massaal om 11 uur naar de markt te komen. Er is ruim voldoende honing aanvoer zodat ook later op de dag er nog voorraad beschikbaar is, dus kies een moment later gedurende de opening van 11 tot 15 uur.

De muziek van Muziekvereniging Eendracht en de vriendelijke gastvrijheid van de Korenmolen zorgen voor een bijzondere sfeer rond dit evenement georganiseerd door de Imkersvereniging Eensgezindheid Eerbeek en Omstreken.

Meer berichten
 


Week 39

In week 39 was er geen puzzle De oplossing voor week 45: