Logo brummensnieuws.nl
<p>Jubilaris Annie van der Weijde-Wassink. Eigen foto</p>

Jubilaris Annie van der Weijde-Wassink. Eigen foto

Collectante loopt 50e collecte

BRUMMEN - Het komt niet vaak voor, dat iemand voor het vijftigste achtereenvolgende jaar langs de deuren gaat om te collecteren voor de Nierstichting. Tijdens de collecteweek van 19 tot en met 26 september, is dit het geval voor Annie van der Weijde-Wassink (69jr) uit Brummen. Zij werd vrijdag 17 september in het zonnetje gezet door de Nierstichting Brummen.

Als 19 jarige begon Annie te werken in de gezinsverzorging (tegenwoordig Thuiszorg) in Brummen. Haar leidinggevende was mevrouw Plante. Ze begon bij een jong gezin met twee kleine kinderen. De moeder was nierpatiënte. “Ik ben hen nooit vergeten. Voor dit jonge gezin had de nierziekte grote impact. De moeder moest regelmatig dialyseren en was erg ziek.” Mevrouw Plante wilde graag wat voor hen doen en ging zich inzetten voor de Nierstichting. Annie volgde haar voorbeeld en nam zelfs de organisatie op zich met mevrouw Plante. Op een bepaald moment nam zij dit van haar over. “We hadden ongeveer 60 collectebussen en rond de 55 collectanten. Ik had het streven om in ieder geval rond de €3000 op te halen. En dat is bijna elk jaar nog gelukt!”

Ze vertelt dat ze zeker niet de enige is dit al zo lang collecteert. Zij noemt nog twee dames van het eerste uur. “Samen met Martha en Mini zat ik in de organisatie en hebben gecollecteerd. We waren een goed en hecht team met ons drieën. Martha collecteert ook nog steeds trouwens, net als 

Meer berichten
 


Week 39

In week 39 was er geen puzzle De oplossing voor week 45: