Gevaarlijke spoorwegovergang

Algemeen

OPINIESTUK - Marja Vos, 59 jaar, woont in Brummen en reageert op het spoorongeval op woensdag 8 september. Deze gebeurtenis heeft haar emotioneel geraakt. WAAROM beschrijft ze hieronder:

“Iedere dag moet ik het spoor oversteken om te komen waar ik naartoe moet. En weer terug. Ik verplaats mijzelf met een bakfiets, of lopend. De spoorwegovergang aan de Eerbeekseweg/Engelenburgerlaan is mijns inziens voor fietsers en voetgangers erg gevaarlijk.Namelijk: De 2 fietspaden - in beide richtingen- worden, wanneer er een trein nadert, afgesloten door spoorbomen. Dat lijkt veilig, MAAR: Je hebt niet genoeg tijd om het spoor met de (bak)fiets of lopend over te steken, want dan kom je de 2e spoorboom tegen, en je kunt dan geen kant meer op. Je bent dan letterlijk gevangen op het spoor. Vooral met de bakfiets. Het spoor ligt wat hoger dan de weg, dus is het extra lastig om het spoor snel over te steken.Het vertraagt je (bak)fiets en ook lopend is de tijd tekort om zodra de lichten gaan knipperen nog tijdig van het spoor af te geraken. Lopend zou je nog om de spoorbomen van het fietspad heen kunnen vluchten, door het gras (en over de hoofdweg), met een bakfiets kun je echter geen kant meer op. Meerdere keren heb ik dit meegemaakt; 3 keer heb ik de spoorboom op mijn rug gehad, en die stopt echt niet. Je zit letterlijk vast op het spoor. Het is extreem beangstigend!!! Omdat ik in Brummen woon, wéét ik de tijden waarop de Intercitys langskomen razen.Want bij Intercitys heb je echt te weinig tijd. Op die tijden durf ik nooit meer over die spoorwegovergang. Bij Sprinters, die moeten afremmen voor het station, gaat het nog nét.Maar er zijn ook goederentreinen, die rijden ook heel hard en je weet nooit wanneer. Kortom, ik fiets of loop nooit meer over die spoorwegovergang.Ik kies altijd voor de spoorwegovergang aan de Hazenberg/Spoorstraat, want daar kun je nog wel wegkomen mocht er een trein aankomen. Helaas dan maar een omweg nemen dus. Ik heb geprobeerd om de NS van deze gevaarlijke situatie op de hoogte te brengen, maar dat lukte niet. Blijkbaar moet dat via Facebook of Twitter, maar dat heb ik niet.Op een andere manier blijkt de NS niet bereikbaar (wel geprobeerd!!!). Al vele jaren erger ik mij aan de gevaarlijke situatie op de overweg aan de Eerbeekseweg/Engelenburgerlaan. Gisteren is er een ongeluk gebeurd. Ik weet nog niet of het misschien een zelfdoding was of een ongeval.In ieder geval was het voor mij aanleiding om deze gevaarlijke situatie nu toch eens aan te kaarten. Wellicht hebben meerdere inwoners van Brummen, of andere fiets/loop weggebruikers, ook last van deze situatie.”

Uit de krant

Mevrouw Gebrands en de heer Mulder in het zonnetje gezet na ieder 25 jaar vrijwillige inzet.
Vrijwillers nemen afscheid tijdens speciale bijeenkomst stichting Handsaam Algemeen 17 apr, 09:00
Samen door het prachtige landschap rondom Brummen toeren.
Tweede editie Scootmobieltocht Algemeen 16 apr, 09:00
Aziatisch hoornaar heeft geen natuurlijke vijanden in Nederland.
Aziatische Hoornaar: een gevaar voor onze bijen en natuur Algemeen 16 apr, 09:00
Afbeelding
IVN wandeling Doorstapwandeling Herikhuizerveld Algemeen 16 apr, 09:00
Linedance met de Papervalley dancers.
Countrydansen weer helemaal in de lift Algemeen 16 apr, 09:00
Afbeelding
Samenwerking Dorpsraad Brummen en IJsselmarke Algemeen 16 apr, 09:00
 De graven van 6 bemanningsleden van de neergestorte Lancaster. Foto: Pascal Pasman.
Herdenking 4 mei in Hall Algemeen 16 apr, 09:00
Afbeelding
Meer toelichting nodig voor inzet dieseltreinen bij RegioExpres Algemeen 12 apr, 09:00
Foto: Rutger Jongejan
Brandweer niet altijd inzetbaar door vrijwilligerstekort Algemeen 12 apr, 09:00
Maurits (11) en Noah ( 7) hebben de rubberboot naar het water gesleept.
Wadi vol water Algemeen 12 apr, 09:00
Dagelijkse reportage van de NPO. Foto: Wim Kluvers
NPO Radio 1 bericht '5 dagen' over problematiek Camping De Marshoeve Algemeen 12 apr, 09:00
Wethouder Steven van de Graaf (r) en voorzitter Henk Poldermans tekenen het jaarplan onder toeziend oog van bestuursleden Anne Margreet van der Horst en Hay Verstappen.
Dorpsraad Brummen en gemeente ondertekenen jaarplan Algemeen 12 apr, 09:00
Afbeelding
"We halen de lucht uit de begroting" Algemeen 12 apr, 09:00
Wandel4Daagse Eerbeek. Foto: Copyright: ADN-Fotografie.nl
Inschrijvingen voor 60ste Wandel4daagse Eerbeek van start Algemeen 12 apr, 09:00