Een blije Robert de Haan. Foto: Mark chivers
Een blije Robert de Haan. Foto: Mark chivers

Robert de Haan boekt twee zeges in Ginetta Junior Championship

Algemeen

THRUXTON - Ginetta Junior Robert de Haan uit Eerbeek, beleefde een succesvol weekend in het Michelin Ginetta Junior-kampioenschap met een tweetal sterke overwinningen op het circuit van Thruxton. Dit jaar komt De Haan uit in het Michelin Ginetta Junior Championship in Groot-Brittannië dat verreden wordt in het programma van het BTCC, een kans die hij zelf gecreëerd heeft door in een veld van 60 rijders het Ginetta Scolarship te winnen. De laatste races doet De Haan steevast mee om de podiumplaatsen. De talentvolle Nederlander schreef in de laatste ronde twee van de drie races op zijn naam.    

De openingsrace werd gekenmerkt door de befaamde slipstreamactie op Thruxton, met een verbluffende strijd om de leiding van de race. Voisin kwam na de eerste ronde als leider door, maar zijn voorsprong was van korte duur, toen Robert de Haan (Richardson Racing) een indrukwekkende opmars maakte vanaf de zevende plaats op de grid naar de koppositie. Een strijd van zeven wagens om de leiding werd in de laatste ronden gereduceerd tot een strijd tussen drie rijders. Een briljante verdedigende actie van De Haan leverde de Nederlander zijn eerste overwinning op.  

Ook de tweede race was een thriller! De Haan was in de slotfase indrukwekkend opgeklommen naar de tweede plaats, maar door een moment in de chicane in de laatste ronde viel hij een paar plaatjes terug.

 De laatste race van het weekend werd op zondag verreden, waarbij de tieners opnieuw voor een thriller zorgden voor het live televisiepubliek op ITV4. Voisin en Hopkins behielden hun twee beste startposities na een vroege safety car-periode, terwijl de Haan van de zesde naar de derde plaats was opgeklommen. Toen de actie werd hervat, braken deze drie kortstondig weg van het ruziënde peloton daarachter toen de Haan op briljante wijze zijn beide rivalen inhaalde op het complex. Naarmate de race vorderde en ze bleven strijden, werden ze al snel ingehaald door Rowledge, Millar en vervolgens Wheeler. Voisin kwam op een gegeven moment kortstondig aan de leiding, maar De Haan vocht zich terug en liep in de laatste ronden weg naar de overwinning.  

“De eerste paar ronden van het kampioenschap waren best moeilijk voor me”, zo kijkt De Haan terug op zijn eerste stappen in de autosport, maat talent verloochend zich niet. “Tijdens de laatste drie ronden in Oulton Park, Knockhill en Thruxton heb ik echt stappen vooruit gezet. Vorige week won ik twee races, zowel overall als bij de rookies.”    “De eerste race van het jaar was ook in Thruxton en die ervaring heb ik vorige week kunnen gebruiken. Vanaf de trainingen waren we direct heel snel. Ik zat er goed bij en reed in de kwalificatie de vijfde tijd en de vierde tijd voor de tweede race. Daar waren we blij mee. Tijdens de eerste race ben ik direct naar voren gereden en als eerste geëindigd. In de tweede race werd ik zesde en de laatste race heb ik ook weer gewonnen. Het was echt een super weekend.”   

Uit de krant

Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 4 uur geleden
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 4 uur geleden
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 4 uur geleden
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 6 uur geleden
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 6 uur geleden
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen 6 uur geleden
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen 6 uur geleden
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 7 uur geleden
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Eerbeek: Een dag vol festiviteiten! Algemeen 7 uur geleden
Daslook is een prachtig dwergkeeshondje.
Dier van de week Algemeen 7 uur geleden
Luchtfoto jaren ‘30. Onder de Coldenhovenseweg, links de Volmolenweg. Bron: Eddy Arends.
Herkomst volmolenweg. Algemeen 7 uur geleden
Ruim 80 deelnemers namen deel aan het Stratentoernooi.
Badminton stratentoernooi gezellig en sportief Algemeen 7 uur geleden