Logo brummensnieuws.nl
Mireille (links) en Anja (rechts) tijdens hun open huis in 2019. Foto: Jolien Koole
Mireille (links) en Anja (rechts) tijdens hun open huis in 2019. Foto: Jolien Koole

Mireille en Anja maakten al hun dromen waar

BRUMMEN - Een groeiende groep inwoners verhuist vanuit alle windstreken naar Brummen. In deze rubriek stellen we nieuwkomers voor.

Mireille den Hoed en haar vrouw Anja Lauterbach wonen sinds 2 jaar in Empe. Ze maakten al hun langgekoesterde dromen waar en runnen samen met compagnon Jolien Koole TAKT Academy waarin een kenniscentrum voor ruiter en paard en een revalidatie- en trainingsstal zijn ondergebracht.” In 2006 zijn we gestart met ons bedrijf en vanaf dat moment hebben we altijd onze accommodaties gehuurd: eerst in Wassenaar en daarna in Brabant maar daar hadden we het niet naar ons zin. Zo kwamen we in Lienden terecht waar we zeven jaar hebben gewoond en gewerkt. We groeiden uit ons jasje en de wens om zelf een paardenbedrijf te kopen werd steeds sterker en zo kwamen we in Empe terecht. Wij konden ons huidige huis en bedrijf pas kopen nadat het 3,5 jaar op Funda had gestaan en de vorige eigenaren er echt vanaf wilden want eerst was kopen in Empe financieel niet haalbaar. Het heeft zo moeten zijn denken we” zegt Mireille. Ze zijn dolgelukkig in Empe en verwonderen zich nog iedere dag over het feit dat ze in zo’n mooie omgeving wonen en werken. Hun gezin bestaat uit dieren want naast hun zes paarden hebben de dames ook drie honden, binnenkort zelfs vijf want volgende week halen ze er nog twee uit het asiel. “De paarden hebben ons hier gebracht. Wij leven voor en met onze paarden. Paarden zijn onze passie en daar gaan we dan ook volledig voor. We zijn er altijd mee bezig, we zijn altijd druk maar dankzij een aantal fijne mensen die ons helpen hebben we iedere woensdag samen vrij. Dan kunnen we heel even op adem komen.“ aldus Mireille. Zij en Anja zeggen nog iedere dag “wij wonen hier!” tegen elkaar. Het kostte hun totaal geen moeite om zich thuis te voelen in de gemeenschap. Ze hielden een open dag voor hun buren en werden direct lid van Buurtvereniging Het Plagveld. Ze hebben “superfijne” buren. Ook Jolien Koole verhuisde naar Voorst en ook de moeder van Mireille woont in de buurt. Anja is geboren in Duitsland en haar ouders komen twee keer per jaar naar Empe op familiebezoek. Verder hebben de dames weinig tijd voor andere dingen want het bedrijf gaat altijd door, dieren vragen altijd verzorging. Toch zouden ze niet anders meer willen. Mireille: “we voelen ons bevoorrecht dat we hier mogen wonen”.

Oproep van de redactie: Bent u recent in de gemeente Brummen komen wonen en wilt u meedoen aan deze rubriek? Mail naar info@brummensnieuws.nl ovv ‘Nieuwkomers’

Meer berichten
 


Week 36

In week 36 was er geen puzzle De oplossing voor week 45: