Mireille (links) en Anja (rechts) tijdens hun open huis in 2019. Foto: Jolien Koole
Mireille (links) en Anja (rechts) tijdens hun open huis in 2019. Foto: Jolien Koole

Mireille en Anja maakten al hun dromen waar

Algemeen

BRUMMEN - Een groeiende groep inwoners verhuist vanuit alle windstreken naar Brummen. In deze rubriek stellen we nieuwkomers voor.

Mireille den Hoed en haar vrouw Anja Lauterbach wonen sinds 2 jaar in Empe. Ze maakten al hun langgekoesterde dromen waar en runnen samen met compagnon Jolien Koole TAKT Academy waarin een kenniscentrum voor ruiter en paard en een revalidatie- en trainingsstal zijn ondergebracht.” In 2006 zijn we gestart met ons bedrijf en vanaf dat moment hebben we altijd onze accommodaties gehuurd: eerst in Wassenaar en daarna in Brabant maar daar hadden we het niet naar ons zin. Zo kwamen we in Lienden terecht waar we zeven jaar hebben gewoond en gewerkt. We groeiden uit ons jasje en de wens om zelf een paardenbedrijf te kopen werd steeds sterker en zo kwamen we in Empe terecht. Wij konden ons huidige huis en bedrijf pas kopen nadat het 3,5 jaar op Funda had gestaan en de vorige eigenaren er echt vanaf wilden want eerst was kopen in Empe financieel niet haalbaar. Het heeft zo moeten zijn denken we” zegt Mireille. Ze zijn dolgelukkig in Empe en verwonderen zich nog iedere dag over het feit dat ze in zo’n mooie omgeving wonen en werken. Hun gezin bestaat uit dieren want naast hun zes paarden hebben de dames ook drie honden, binnenkort zelfs vijf want volgende week halen ze er nog twee uit het asiel. “De paarden hebben ons hier gebracht. Wij leven voor en met onze paarden. Paarden zijn onze passie en daar gaan we dan ook volledig voor. We zijn er altijd mee bezig, we zijn altijd druk maar dankzij een aantal fijne mensen die ons helpen hebben we iedere woensdag samen vrij. Dan kunnen we heel even op adem komen.“ aldus Mireille. Zij en Anja zeggen nog iedere dag “wij wonen hier!” tegen elkaar. Het kostte hun totaal geen moeite om zich thuis te voelen in de gemeenschap. Ze hielden een open dag voor hun buren en werden direct lid van Buurtvereniging Het Plagveld. Ze hebben “superfijne” buren. Ook Jolien Koole verhuisde naar Voorst en ook de moeder van Mireille woont in de buurt. Anja is geboren in Duitsland en haar ouders komen twee keer per jaar naar Empe op familiebezoek. Verder hebben de dames weinig tijd voor andere dingen want het bedrijf gaat altijd door, dieren vragen altijd verzorging. Toch zouden ze niet anders meer willen. Mireille: “we voelen ons bevoorrecht dat we hier mogen wonen”.

Oproep van de redactie: Bent u recent in de gemeente Brummen komen wonen en wilt u meedoen aan deze rubriek? Mail naar info@brummensnieuws.nl ovv ‘Nieuwkomers’

Uit de krant

Afbeelding
Expositie van schilderijen bij Kringloop de Bongerd Algemeen 16 uur geleden
Sieraden van Irene van der Horst.
Veelzijdige Expositie in Kapel Bronkhorst. Algemeen 16 uur geleden
Verwacht alle bekende hits van Duran Duran.
Covertijd bij de Vroolijkheid met Duran Duran Algemeen 17 uur geleden
Foto ter illustratie.
Doe mee met ons gezellige Buurtklusteam! Algemeen 18 uur geleden
Dames 3 blij met de nieuwe tenues.
Spiker Dames 3 in het nieuw! Algemeen 18 uur geleden
Vier volle kratten met producten werden verzameld voor de voedselbank.
Binnensportverenigingen Eerbeek organiseren Voedselbankactie Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Vrijwillige netwerkcoach bij SWB Algemeen 18 uur geleden
Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 23 apr, 15:28
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 23 apr, 15:21
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 23 apr, 14:39
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 19 apr, 17:34
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 19 apr, 17:21
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 19 apr, 17:03