Logo brummensnieuws.nl

Organisatoren bedroefd om uitblijven zomerfestivals

BRUMMEN – Het viel de organisatoren zwaar ook dit jaar geen evenement te organiseren rondom de jaarlijkse kermis in Brummen. Het Sint Jans Gilde zou hun 410 jarig bestaan vieren, bij Concordia was het de bedoeling om met het kermisfeest afscheid te kunnen nemen van het gebouw zoals het nu bestaat. De blik is nu gericht op volgend jaar.

Het bleef nog even onduidelijk of alles festiviteiten wel doorgang zouden vinden. De voorbereidingen werden gestart, viel enorm goed bij de Brummense bevolking. Men was wel weer eens toe aan goed nieuws en vooral hadden de inwoners enorm veel zin in een gezellig feest.

Vogelwei en geen vogelkooi

Het Sint Jans Gilde viert dit jaar het 410 jarig bestaan en dat zou een mooi feest moeten gaan worden. De voorbereidingen waren al gestart, vergaderingen belegt en van alles werd er besproken. Hoe dichter het richting augustus liep, des te moeilijker het allemaal werd. De besmettingen liepen weer op. En als organisatie van een evenement moet er gehoor worden gegeven aan behoorlijk wat regelgeving. Er was veel contact met de gemeente en horeca in Brummen over de festiviteiten, Condordia, Proeflokaal en Gastrobar ‘t Kromhout en het Zwientje.

“Er zijn enorm veel regels waar wij aan moeten voldoen. Zo hadden we hekken moeten plaatsen rondom de wei. Een toegangscontrole werd geëist en daarvoor hadden we tien betaalde krachten moeten inhuren. We zijn als Vogelwei normaal een open en vrij evenement met veel vrolijkheid. Dat zou op deze manier niet mogelijk zijn.” Nog even was er overleg geweest met de eigenaren van Concordia. Zij hadden willen bijspringen bij het organiseren van de toegangscontrole, de te plaatsen hekken en de beveiliging. Na een extra overleg met alle leden van het Gilde heeft het dagelijks bestuur besloten de stekker er toch uit te trekken.

“Hierop kregen we gelukkig alleen maar positieve reacties en dat doet ons goed,” zegt voorzitter Mark Donatz van het Sint Jans Gilde. “Het is nu voor het tweede jaar dat de Vogelwei niet kan plaatsvinden en dat doet pijn, maar het is niet anders.” 

Olaf Harleman heeft samen met het team van Concordia nog bekeken of er in een kleinere setting nog iets te realiseren was. Maar door het oplopen van de besmettingscijfers is het helaas niets geworden. “ We hebben altijd gezegd: Geen Vogelwei, dan ook geen Concordia. Wij hadden met dit kermisfeest iedereen graag de gelegenheid willen geven om afscheid te nemen van het pand zoals het nu nog is. Nu kunnen we nog zonder kosten de stekker eruit trekken en dat is dan ook het enige voordeel aan dit alles.”

Meer berichten
 


Week 36

In week 36 was er geen puzzle De oplossing voor week 45: