Logo brummensnieuws.nl
Wim (67jr) en Ria (66jr) bij hun versierde voordeur. Foto: Familie Karman
Wim (67jr) en Ria (66jr) bij hun versierde voordeur. Foto: Familie Karman

Trouwen met toestemming van Juliana

BRUMMEN – Toen burgemeester Alex van Hedel aanbelde en Wim Karman de deur opende, feliciteerde hij hem met het 50 jarig huwelijk van zijn ouders. Dat hij echter de bruidegom was, begreep onze burgervader tijdens hun verhaal. Beiden waren pas 17 en 16 jaar toen zij trouwden in 1971. Dit allemaal met een officiële ontheffing van Koningin Juliana.

Er was een kind op komst en in die tijd was het heel normaal dat een stel dan ging trouwen. Aangezien Wim Karman nog geen 18 jaar was, moest hij een ontheffing aanvragen bij het staatshoofd en dat was toen Koningin Juliana. Die officiële brief hebben zij nog steeds in hun bezit en al eens gebruikt voor een uitnodiging. 

Zij kregen 3 dochters en intussen zijn er zelfs 7 kleinkinderen, in de leeftijd van 22 tot 5 maanden. Zij waren allemaal aanwezig op het feest. Het vervoer hiernaar toe was wel heel speciaal. “Met een grote witte limousine reden we naar Bello in Hall.” Onderweg liet een kleinzoon o.a. ‘Back Home’ van Golden Earring horen. Een speciaal optreden van de Pret Band bij hen voor het huis was ook heel speciaal. “Dat was hartstikke leuk!”

Wim werkte o.a. bij ‘De Beckson’ in Brummen en bij Smit in Voorst als elektriciën. Ria werkte in de schoonmaak bij de Beekwal en tot januari bij thuiszorg ‘Gezellig’. Door een herseninfarct is Wim wat minder mobiel geworden, maar samen gaan ze vaak op pad met de elektrische tandem. Hij sport veel en is vrijwilliger bij SHE. 

Meer berichten
 


Week 36

In week 36 was er geen puzzle De oplossing voor week 45: