Logo brummensnieuws.nl
Gert Mulder (74jr) op zijn favoriete plek, tussen zijn bijenkasten. Foto: Marion Verhaaf
Gert Mulder (74jr) op zijn favoriete plek, tussen zijn bijenkasten. Foto: Marion Verhaaf

Gert Mulder autobedrijf, einde van een tijdperk

BRUMMEN – De naam Gert Mulder Autobedrijf kent iedereen in het dorp, bij de overname door Van Rijn in 2016 bleef de naam dan ook bestaan. Het ging een tijd goed. Tot onlangs het faillissement is aangevraagd en verdwijnt met de garage ook de bedrijfsnaam. Het pand zal straks de thuisbasis worden van Waanders Schilderwerken. Zo komt een einde aan een tijdperk.

In zijn bloemrijke achtertuin doet Gert Mulder zijn verhaal, zijn vrouw Bea vult hem af en toe aan. Zijn loopbaan in de auto industrie begon in 1972 bij de firma Wahl in Brummen. “Ik ben hen zeer dankbaar voor alle kennis die ik er heb opgedaan. Op een bepaald moment besloot ik echter voor mezelf te beginnen. Ik weet niet of het daardoor kwam, maar daarna hield Wahl op te bestaan,” zegt Gert. Hij startte aan de Van Hogendorpstraat en groeide daar al snel uit zijn voegen, iets wat hij niet direct had verwacht. Veel klanten uit de tijd bij Wahl, bleven hem trouw. Één van hun dochters zat in die tijd op kantoor en vroeg om een groter planbord aan de muur. Door de toenemende drukte paste niet meer alle afspraakkaartjes erin. 

“Respecteer je klanten, dat loont”

Vanaf deze plek vertrokken ze later naar de Saturnusweg op het industrieterrein aan de andere kant van Brummen. Een groot pand met meer ruimte erom heen. Een ruime entree met een eigen koffiehoek. Het bedrijf groeide steeds verder. Zo werd onder andere grote klant Vestas binnengehaald. De slogan ‘Koop lokaal’ wordt op dit moment veel gebruikt. Voor Gert en Bea was dit in hun tijd al heel normaal. “Inkopen doen bij de buren en zij kwamen dan ook bij ons, voor hun auto’s en het onderhoud ervan.” Mulder stond bekend om het feit dat hij altijd begaan was met zijn klanten. Hij deed net dat stapje extra voor hen. “Het gaat om de klant, die betaalt je boterham! Respecteer je klanten want dat loont.” 

Werkweken van 70-80 uur

Gert en Bea maakten vaak lange dagen en dus ook werkweken. Het kwam geregeld voor dat er ook na de officiële sluitingstijd nog even iemand geholpen moest worden. Gert zorgde er dan weer voor dat de klant weer verder kon met de auto. Op vakantie gaan deden ze eigenlijk nooit. “We gingen op zaterdagmiddag wel eens weg, maar waren dan zondagavond weer terug en de telefoon werd altijd beantwoord,” vult Bea aan. Zij hadden hart voor de zaak, hun klanten en niet in de laatste plaats voor hun personeel. 

Opvolger van Rijn

In 2016 vond Gert opvolger in Van Rijn, zijn werknemers konden blijven en daar was Gert erg blij mee. Hij zou zelf de verkoop blijven doen, echter mislukte die samenwerking. Het bedrijf draaide steeds slechter, personeel vertrok en ook de klanten. Nu volgt het faillissement. Binnen anderhalve week is het pand zelf verkocht aan Waanders Schildersbedrijf. Zij moeten wachten tot het door de curators wordt vrijgegeven.

Nieuwe hobby

In het jaar nadat Gert stopte, kreeg hij enkele gezondheidsproblemen, maar is er nu weer bovenop. Ooit had hij een bijenkast gesponsord en zo kwam hij bij de bijenhouders terecht. Nu heeft hij vele kasten in zijn eigen tuin staan en praat met liefde over zijn eigen bijenvolken. Zoals hij eerder over de auto’s sprak. Zijn bijen maken bijvoorbeeld honing van de Lindebloesem die bij de buren volop te vinden is. Maar soms verhuizen kassen ook naar heidevelden. “Afgelopen week ging een volk zwermen, een machtig gezicht. Een volk telt wel 50.000 bijen! Je hoeft dan niet bang te zijn voor de bijen, ik draag ook zelden een speciaal pak bijvoorbeeld.” Na het gesprek ging hij verder voor een bijencursus.

Meer berichten
 


Week 36

In week 36 was er geen puzzle De oplossing voor week 45: