Logo brummensnieuws.nl
<p>Joshua trommelde er lustig op los. Foto: Yvonne Buis</p>

Joshua trommelde er lustig op los. Foto: Yvonne Buis

Met je eigen Amadeus op schoot

BRUMMEN – Deze week vond in zowel in Brummen als in Eerbeek een workshop Muziek op Schoot plaats. Hele jonge kinderen worden tijdens de workshop gestimuleerd zelf muziek te maken, te zingen en te luisteren. 

De workshops werden gegeven door Lidia Olsthoorn die jarenlang actief was als vakleerkracht muziek in het basisonderwijs. “Muziek is heel belangrijk in de ontwikkeling van kinderen. Zingen helpt bij de taalontwikkeling, liedjes zijn heel makkelijk te onthouden. En ook motorisch werkt muziek stimulerend. Zingen verbindt, kijk maar in de diverse culturen. Als mensen samen zingen dan gebeurt er wat. Ook al versta je elkaars taal niet, iedereen beweegt op hetzelfde ritme. Zo ook bij kinderen. Deze workshops zijn een ideale manier om iets leuks te doen met je kind en daarbij andere ouders en kinderen te ontmoeten.”

Allerkleinsten
De workshops zijn voor kinderen tot 4 jaar. “Vandaag was de jongste 5 maanden, erg jong, maar je zag haar toch al luisteren en connectie maken met de mensen en kinderen om haar heen. Als ze iets ouder zijn kunnen ze zelf op die trommel slaan, of beginnen ze al mee te zingen. Maar, niks moet hier, als een kind alleen wil kijken, dan is dat ook goed. Zo heb je samen even een klein momentje en brengt het echt even iets positiefs. Ik geef cursussen en het najaar ben ik weer in de bibliotheken. Heel mooi om de kinderen en de ouders samen ozo veel plezier te zien hebben.”

Meer berichten


Week 28

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: