Logo brummensnieuws.nl
<p>Voorzitter Dries Krens.</p>

Voorzitter Dries Krens.

Eerbeekse Sociëteit brengt ondernemers in verbinding

EERBEEK - Vorige week werd door twintig organisaties het lokaal preventieakkoord getekend. Eén van die organisaties is de Eerbeekse Sociëteit. Hierin zijn circa 60 ondernemers uit Eerbeek en omgeving vertegenwoordigd. Zij proberen door hun netwerk te vergroten en elkaar te versterken met kennis en ondersteuning. 

Dries Krens in voorzitter van de Eerbeekse Sociëteit. “Wij bestaan dit jaar 80 jaar. Onze leden zijn ondernemers uit Eerbeek en de omliggende dorpen, hun bedrijven zijn zeer divers. Het is begonnen met de directeuren uit de papierindustrie en alles wat met water te maken had. Dat was nog de tijd van dikke sigaren en decadente feestjes. Tegenwoordig is het allemaal een stuk gewoner en loopt het van de plaatselijke slager tot de directeur van het grootste transportbedrijf hier in de omgeving. Van kleine lokale ondernemingen tot grote die internationaal actief zijn. We hebben ze allemaal.”

Verbinden

“Het doel is om ondernemers te verbinden en ze van elkaar te laten leren maar ook om elkaar beter te kunnen vinden als er zaken moeten worden gedaan. We proberen elkaar waar het kan te stimuleren en daarnaast vooral ook veel plezier te maken. Onder normale omstandigheden doen we dat door iedere maand bij elkaar te komen in De Kopermolen in Eerbeek. Soms nodigen we sprekers uit, de andere keer houden we een werksessie, bijvoorbeeld bij de invoering van de AVG of in het begin van de coronaperiode. Hoe pakken je collega-ondernemers iets aan, welke problemen ondervinden zij zoal? Maar we stimuleren elkaar ook om goed door deze periode heen te komen. Daarnaast gaan we ook wel eens op werkbezoek bij onze collega’s. Ook dat geeft altijd veel inzichten. Het is echt: Voor ondernemers, door ondernemers.”

Preventie

De Eerbeekse Sociëteit gaat actief aan de gang met het preventieakkoord. “Grote organisaties bieden hun werknemers vaak al de nodige handvaten om gezond te leven en werken. Maar ik kan mij voorstellen dat dit bij de kleinere ondernemers veel minder aandacht heeft. We willen de komende maanden de dialoog aangaan. Misschien kun je wel gezamenlijke initiatieven ontwikkelen om werknemers te motiveren een gezondere levensstijl aan te nemen, of werkgevers om een gezondere werkplek aan te laten bieden. Door het lokaal aan te pakken weet je beter wat er speelt. Wij Eerbekers houden bijvoorbeeld wel van een biertje. Hoe kun je dat verminderen? Door het thema op de agenda te zetten, moeten we erover nadenken en kunnen we ook evalueren waar ondernemers zoal behoefte aan hebben.”

Meer berichten


Week 28

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: