Logo brummensnieuws.nl

Taxatiemiddag in Landgoed Huis te Eerbeek

EERBEEK - Op dinsdag 27 juli vindt er een taxatiemiddag in de Bistro van Landgoed Hotel Huis te Eerbeek. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar tussen 13.30 en 16.00 uur boeken (denk aan (staten)bijbels, oude atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken), handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten.

 De in den lande bekende taxateur werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.

Molendijk: “De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto’s, telefoon of per e-mail.”

De kosten voor een taxatie zijn vijf euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot vijftig euro. “U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf tweehonderd euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.”

 Bezoekers zijn van harte welkom en worden vriendelijk ontvangen in de bistro van het hotel, Professor Weberlaan 1 op dinsdag 27 juli van 13.30 tot 16.00 uur. Vrije inloop zonder afspraak. Voor meer Informatie: www.molendijkboeken.nl

Meer berichten


Week 28

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: