Logo brummensnieuws.nl
<p>Pepijn van Diggelen met zijn gewonnen prijzen. Foto: Marion Verhaaf</p>

Pepijn van Diggelen met zijn gewonnen prijzen. Foto: Marion Verhaaf

Hallse bolleboos wint twee prijzen

HALL – Het zal je maar gebeuren, Pepijn van Diggelen (17jr) werd afgelopen dinsdag in het zonnetje gezet vanwege het winnen van de eerste prijs Aardrijkskunde Olympiade. Maar ook zijn profielwerkstuk voor 6 VWO viel in de prijzen. Daarom kwam wethouder Ingrid Timmer en twee van zijn docenten naar Hall, om de prijzen daarvoor uit te reiken en er uiteraard bij stil te staan.

Wat heeft hij nu gewonnen?
Op 4 juni won hij de Nationale Aardrijkskunde Olympiade. Nu mag hij met drie medefinalisten Nederland vertegenwoordigen tijdens de Internationale Aardrijkskunde Olympiade in juli. Dit is een wedstrijd voor havo-/vwo-leerlingen uit de bovenbouw om de beste aardrijkskunde leerling van Nederland te worden. Dit jaar deden er 6500 leerlingen mee, waarvan er 15 overbleven die in Nijmegen 4 dagen lang werkten aan een veldwerkopdracht en twee toetsen. De Cum Laude geslaagde van Diggelen kwam hier als winnaar uit de bus.

Daarnaast kreeg hij dinsdag ook een prijs uitgereikt door zijn aardrijkskundeleraar Tjeerd Roosjen van het Baudartius College en wel voor zijn profielwerkstuk 6 VWO. Deze kreeg als titel: ‘Waterveiligheid in de IJsselvallei Zutphen’ en werd verkozen tot beste profielwerkstuk in de werkstukken wedstrijd.

Het juryrapport was lovend. “Pepijn van Diggelen brengt in zijn werkstuk zelfstandig de waterproblematiek rond Brummen in zijn geheel in kaart, zowel qua droogte als problemen met wateroverlast. Hij maakte gebruik van digitale kaarten, eigen fotomateriaal en liep mee met het waterschap. Dit was de basis van een gedegen analyse van het gebied waarmee hij ook naar de toekomst keek. Het alles resulteerde in een kaart met mogelijke haalbare en duurzame oplossingen voor de wateroverlast in de toekomst. Zou het waterschap hem al een baan hebben aangeboden? Hydrologen en geologen moeten Pepijn in de gaten houden!”

Aardrijkskunde als extra vak

Pepijn woont sinds 4 jaar met zijn ouders en broer in Hall. Hij ging naar het Baudartius College in Zutphen waar hij in juni Cum Laude slaagde. Natuur, water en techniek hebben zijn voorkeur. Al vanaf zijn vijfde is hij verslingerd aan natuurseries op tv, die zijn dan ook een grote inspiratiebron voor hem gebleken. Hij maakt prachtige natuurfoto’s die hij op zijn website publiceert.

Na de zomer start Pepijn aan de Universiteit Twente Civiele Techniek. Dan wil hij ook weer de richting van water kiezen.

Zo staat Pepijn zelf eens in de krant die hij elke week bezorgt bij zijn plaatsgenoten. Hij is enorm trots en zijn ouders en broer natuurlijk ook. 

Meer berichten


Week 28

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: