Logo brummensnieuws.nl
Grote bellenblazen door rondjes te draaien. Foto: Marion Verhaaf
Grote bellenblazen door rondjes te draaien. Foto: Marion Verhaaf

Alternatieve viering Sparta 100jr

BRUMMEN – Dat de viering van het 100 jarig bestaan van sportvereniging Sparta door Corona een totaal andere invulling heeft gekregen, is erg jammer. Toch wilde de vereniging zeker iets doen voor de jeugdleden van de vereniging. Dit deden ze door op de exacte dag van het 100 jarig bestaan een gezellige middag te organiseren in de tuin van het plaatselijke zwembad.

Voorzitter Gea Klein Heerenbrink had echt iets heel anders voor ogen. De voorbereidingen voor een groots feest waren al gestart, oud-leden konden zich aanmelden voor het feest bijvoorbeeld. Maar helaas gooide corona roet in het eten, zoals bij veel vieringen.

Het alternatief voor de jeugdleden viel wel goed in de smaak. Vanwege het warme weer heeft de vereniging veel waterspelletjes kunnen regelen. Er was bijvoorbeeld een waterglijbaan en de kinderen konden zelf ook grote bellen blazen. Ook voor de inwendige mens werd gezorgd. Behalve voldoende drinken en lekkere stukken watermeloen, was er volop te halen door de kinderen. Uiteraard compleet gemaakt met een lekker ijsje.

De grotere jeugdleden konden een potje voetbal spelen, maar dan omhuld door een rubberen bol waarmee ze regelmatig tegen elkaar aan botsten en natuurlijk omvielen tot groot vermaak.

Aan het eind van de middag werd uiteraard stilgestaan bij het afscheid van Jose Wolfs. Zij heeft meer dan 20 jaar les gegeven bij de recreatieve gym en de meiden van de selectie van Sparta Brummen. 

Meer berichten


Week 28

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: