Logo brummensnieuws.nl
Een detail van het kunstwerk van Marianne Lammersen. Foto: Marion Verhaaf
Een detail van het kunstwerk van Marianne Lammersen. Foto: Marion Verhaaf

IJsselbiënnale officieel van start

BRUMMEN – Langs de oevers en in de uiterwaarden van de rivier de IJssel zijn ook dit jaar weer kunstwerken geplaatst van de IJsselbiënnale. Aanstaande vrijdag gaat deze officieel van start. Van Zwolle tot aan Doesburg kunt u de route volgen langs de kunstwerken. Meer dan 150 cultuurmakers hebben zich samen met de organisatie ingezet om er een mooi programma van te maken. Brummen is uiteraard weer van de partij. U hebt ze misschien al zien staan in de bocht bij de Hank in Brummen bijvoorbeeld.

In Zwolle, Deventer en Zutphen zijn de startpunten van de verschillende etappes. Brummen valt onder de vierde etappe en is daarmee de laatste in de reeks. De sculpturen die hier op de foto staan, behoren tot het kunstwerk van Marianne Lammersen. Op een zevental houten palen zijn stads-/dorpsgezichten te zien. 

Daarnaast zijn er in Brummen de Drijvende Woorden van voormalig dorpsdichter Elly van Agtmaal in flessenpost. Bovendien is er in de boomgaard van haar Zorgboerderij in Cortenoever een tentoonstelling met natuurkunstfoto’s van Sharon Elvin, welke zijn verbonden met zeer korte verhalen (zkv’s). Het Voedselbos Nieuwe Erven maakt tevens deel uit van de route, hier kunt u terecht voor rondleidingen in het voedselbospark. Bij eerstgenoemde bent u welkom van 18 juni tot en met 19 september, bij het Voedselbos van 19 juni tot en met 18 september.
Kijk voor meer informatie op ijselbiennale.nl.

Meer berichten


Week 28

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: