Logo brummensnieuws.nl

24 uur non-stop sporten voor zieke kinderen

EERBEEK - Leden van Lions Club Zuid Oost Veluwe gaan 24 uur lang non-stop fietsen voor het goede doel. In het weekend van 26 en 27 juni gaat een team van 10 personen dat doen. Met dag en nacht doorbikkelen zamelen zij geld in voor Ronald McDonald Huis Boshuus Arnhem, vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds / het Ronald McDonald Kinderfonds. Samen hebben alle deelnemende teams in heel Nederland al ruim 1,1 miljoen euro opgehaald. 

Zaterdagochtend om 12.00 uur gaat het sportieve team Lions4Boshuus van start bij Restaurant De Korenmolen in Eerbeek, tegelijkertijd met zo’n 1.400 andere deelnemers in heel Nederland. Binnen 24 uur leggen zij fietsend 500 kilometer af tijdens HomeRide. Het startschot zal worden gegeven door Burgemeester Alex van Hedel. Op zondagochtend heeft het team een korte stop bij het Boshuus in Arnhem. Daar zal Olympisch kampioene Elis Ligtlee de fietsers aanmoedigen voor de laatste fietsuren. De finish is op het Marktplein in Brummen bij ’t Kromhout.

Sportief in actie voor het goede doel

HomeRide, HomeRun en HomeWalk zijn jaarlijkse fondsenwervende sportevenementen van het Ronald McDonald Kinderfonds. De opbrengst komt ten goede aan de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Daar vinden ouders en hun zieke of zorgintensieve kind een plek dicht bij elkaar. Met 24 uur lang sporten wordt aandacht gevraagd voor de zorg voor een ziek of zorgintensief kind: dat gaat ook 24 uur per dag door. Dit jaar zijn de evenementen een @Home-editie vanwege de coronamaatregelen.

‘Daarom gaan wij dag en nacht sporten’

Lions Club Zuid-Oost Veluwe bestaat 50 jaar. In al die jaren hebben zij goede doelen ondersteund met hulp of met donaties. In het jubileumjaar hebben zij ervoor gekozen om alle activiteiten ten goede te laten komen van 1 specifiek goed doel. De leden hebben unaniem gekozen voor het Ronald McDonald fonds, en met name het Boshuus in Arnhem. De opbrengst van alle activiteiten in het jubileumjaar 2020/2021 komen ten goede aan de Homeride. Tegelijkertijd biedt deelname aan de Homeride de Lions de gelegenheid om met elkaar een leuk en sportief evenement te ervaren.

Live volgen

Het sportweekend is live te volgen via HomeRadio: 24 uur lang radio met onder andere verslag van het gezamenlijke start- en finishmoment, razende reporters die teams bezoeken en natuurlijk deelnemers die vertellen over hun HomeRide, HomeRun of HomeWalk @Home. Luister je mee? Kijk vanaf 26 juni om 11.30 uur op https://homeride.nl/.

Doneren of een stuk meefietsen?

Wil je het team sponsoren in hun sportieve actie? Dat kan via https://homeride.nl/nl/teams/lions4boshuus

Meer berichten


Week 28

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: