Logo brummensnieuws.nl

Sportkantines weer open: hoe gaat dit veilig?

GEMEENTE BRUMMEN – De sportkantines mogen komend weekend weer open en dat moet wel veilig kunnen. Dit was voor het Brummens Nieuws reden om eens na te vragen bij de verenigingen hoe zij dit gaan doen. Het blijkt dat zij hun aanpak al succesvol hebben ingevoerd. Wel wordt een beroep gedaan op de eigen verantwoordelijkheid.

Emile de Jager, voorzitter van vv Oeken, vertelt ons over hun aanpak die de afgelopen twee weken al goed loopt. “De kantine is zaterdagmiddag geopend voor sporters, begeleiders en vrijwilligers. Supporters en/of ouders mogen volgens de richtlijnen nog niet aanwezig zijn bij een wedstrijd. Men kan een plek reserveren op het terras, maar vol is vol.” Met de QR-code op de tafel kan men een Bestel.App openen en zo een bestelling doen en ook afrekenen. “Zo zijn contactmomenten sterk terug gebracht en hoeft er ook niet met contant geld of pinautomaat gewerkt te worden,” aldus De Jager. Uiteraard is er de gelegenheid om de handen te desinfecteren en draagt men binnen een mondkapje.

Sportcafé de Bhoele in Eerbeek heeft te maken met de algemene horecaregels, omdat zij alleen het horecagedeelte beheren. De verenigingen trainen enkel doordeweeks en maken dan wel gebruik van de ruimte. “We hopen snel weer alles op normale dagen en tijden te mogen doen en competities voor de sporters te hebben in de zaal” aldus de beide beheerders Harriët en Tommy ter Hove. 

Op de website van Sportclub Brummen staat te lezen dat zij hun coronaprotocol per 5 juni zullen laten ingaan. Zij doen hun uiterste best om alle maatregelen te voldoen. Het is echter ook de verantwoordelijkheid van iedere bezoeker om zich aan alle maatregelen te houden. Of dit nu een speler/ouder/trainer of begeleider is. Zij volgen de adviezen van het RIVM op dit gebied.

Peter Hommel, bestuurslid voetbalzaken van Eerbeekse Boys, is erg blij dat ze weer wedstrijden kunnen organiseren op hun velden. “We volgen uiteraard alle coronamaatregelen voor zover wij die kunnen handhaven. We hebben samen afgesproken geen politieagent te gaan spelen. Mensen hebben ook hun eigen verantwoordelijkheid natuurlijk. De kantine is geopend en daar is de looproute aangegeven en er zijn gedragsregels.” De kleedkamers en douches zijn weer in gebruik. Zoals bekend is het publiek niet welkom tijdens de wedstrijden en daar zit hem nou net de kneep volgens Hommel. “De betrokkenheid van de ouders is heel wat minder omdat ze er niet bij mogen zijn, daardoor vinden we ook minder vrijwilligers en dat merken we vooral juist nu we méér mensen nodig hebben!” 

Meer berichten
 


Week 24

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: