Logo brummensnieuws.nl
<p>De houtsnippers worden verdeeld bij het Tiny Forest. Foto: Mollenhof</p>

De houtsnippers worden verdeeld bij het Tiny Forest. Foto: Mollenhof

Handen uit de mouwen voor NLdoet

GEMEENTE BRUMMEN – Voor de grootste vrijwilligersactie van Nederland, NLdoet, waren een aantal projecten in de gemeente Brummen aangemeld. Het Oranje Fonds zet met NLdoet in heel Nederland het vrijwilligerswerk in de spotlights, zonder hen zijn verenigingen namelijk nergens. Het Oranje Fonds gaf voor de klussen een financiële bijdrage.

Zo heeft Oranjevereniging Tonden aan de Hoevesteeg een aantal bomen met behulp van een hoogwerker gesnoeid. Daarnaast is het hele terrein opgeruimd door 7 vrijwilligers. Het schilderen van de lantaarnpalen wordt nog gedaan. 

Het Tiny Forest bij De Mollenhof in Oeken is met 10 vrijwilligers aangepakt. Verdeeld over twee dagen is er onkruid verwijderd en de palen voor de omheining gezet. Er zijn houtsnippers gestrooid en ook de jeu de boules baan is schoon gemaakt. De werkzaamheden werd afgesloten met een heerlijke lunch.

Dorpsraad Brummen heeft met een aantal vrijwilligers het kunstwerk onder het viaduct naar Cortenoever schoongemaakt. Dit doen ze elk jaar en nu in het teken van NLdoet. Samen met 3 leerlingen van het Rhedens, die zo hun maatschappelijke stage hebben gedaan, werd er geschrobd en onkruid tussen de stenen weggehaald. Een ladder die tegen de schuine delen van het viaduct was gelegd, gaf de vrijwilligers houvast om ook hier schoon te maken. De door de zon verweerde schilderingen van de betonnen pilaren worden ook aangepakt.

Meer berichten
 


Week 24

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: