Logo brummensnieuws.nl
<p>De volledige groep IVN vrijwilligers, tevens makers van de brug.</p>

De volledige groep IVN vrijwilligers, tevens makers van de brug.

Gravinnebeek krijgt nieuwe brug

EERBEEK - Het bruggetje over de Gravinnebeek op Landgoed De Molenbeek had zijn beste tijd wel gehad. Om het nieuwe klompenpad te bedienen werd deze week een nieuwe brug geplaatst met een bankje, precies op de plaats waar ooit het Kerstens Molentje stond. 

Dwars over Landgoed De Molenbeek loopt de eeuwenoude Gravinnebeek. Sinds enkele jaren is hier een IVN werkgroep actief met het herstel van de beek. Bert van der Saag: “Met acht man hebben we de beek verdiept en bij de bron een nieuwe pijp geplaatst zodat het water weer kan stromen. Het begin van de beek is daardoor weer voorzien van water.”

Molentje

“Vroeger stond op deze mooie plek een klein molentje. De beek is hier omhoog geleid zodat het water op het rad kon vallen, dat is nog duidelijk te zien. De molen is weg, maar de plek is te herkennen aan een weilandje omgeven met een wildwal. Dat was vroeger de akker van het molenaarsgezin. Op deze plek was al een bruggetje, maar heel vervallen.”


Klompenpad

Binnenkort wordt het Eerbeekse Klompenpad in gebruik genomen. “In overleg met de eigenaar loopt dit ook over De Molenbeek, via het bruggetje richting Landgoed Coldenhove óf richting het dorp. Er moest dus een nieuwe oversteek komen. Stichting Landschapsbeheer wilde deze wel betalen, maar wij wilden de brug graag zelf maken. Hij is nu nog geplaatst over een droog deel van de beek, maar ons streven is dat er ook op dit stuk weer water gaat stromen.”

Meer berichten
 


Week 24

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: