Logo brummensnieuws.nl

Drie kleine kleutertjes…

KLARENBEEK - Een kinderliedje uit vervlogen tijden: Drie kleine kleutertjes zaten op een hek, boven op een hek…. De drie dieren waar we nu aandacht voor vragen doen in zekere zin aan dit liedje denken.

Maar, hoewel de tekst anders doet vermoeden, gaat het in dit geval zeker niet om kleine kleutertjes. In de asiel-versie van het liedje gaat het om drie Vlaamse dames-reuzen achter een hek. Puck, Tuck en Muck. De dames zitten al een tijdje achter het hek en babbelen wat af.

Maar waarover spraken zij, die drie daar achter het hek ?

Over krekeltjes? Nee…. deze dames spraken over een ruime buitenren met een knappe partner, klavertjes, vers gras én een keurig overdekt liefdesnestje. Over korenbloempjes blauw ? Nee, daar ook niet over. Ze converseerden over mensendieren die je niet altijd direct kunt vertrouwen. Waar je een band mee op moet bouwen en dat dat even duren kan. Mensendieren begrijpen de taal van Vlaamse reuzinnen namelijk niet altijd. Maar als je de mensen de tijd geeft kan dat allemaal goed komen. Lang verhaaltje kort: Drie Vlaamse reuzinnen, Puck, Tuck en Muck zitten achter een hek en zoeken elk een fijne partner, veel begrip en groen op een nieuwe plek. Is er bij u een Vlaamse reuzenman alleen op zo’n plek, achter dat hek neem dan via de mail contact met ons op:

asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Meer berichten
 


Week 24

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: