Logo brummensnieuws.nl
<p>De mama van de toekomstige hulphond van Naomi heeft intussen haar nest met beweeglijke pups.</p>

De mama van de toekomstige hulphond van Naomi heeft intussen haar nest met beweeglijke pups.

Nog €5000 nodig voor Naomi’s hulphond

LOENEN – Een blindengeleidehond of een hulphond voor mensen met een lichamelijke beperking kent iedereen wel. Naomi Willems (22jr) uit Loenen heeft echter een posttraumatische stressstoornis (PTSS) en een psychiatrische hulphond kan voor haar een wereld van verschil betekenen. De pups zijn deze week geboren en één daarvan is voor haar. 

Wie Naomi Willems ontmoet, ziet een mooie jongedame die stevig in haar schoenen staat. Door een traumatische ervaring heeft zij echter PTSS ontwikkeld en dat beheerst haar hele leven. Zo heeft zij paniekaanvallen en herbelevingen waar zij zonder hulp niet uit geraakt. En dan is de hond een uitkomst. Hij kan haar helpen niet in die herbeleving te geraken door haar af te leiden of hard te gaan blaffen tot ze reageert. “Kort geleden bleef ik ruim 5 uur in een herbeleving hangen. Mijn familie heeft van alles geprobeerd me eruit te krijgen, maar niets hielp. De ingeschakelde hulpverlening gaf me medicatie en toen is het gestopt. Een hond krijgt dat veel sneller voor elkaar,” zegt Naomi. Voor de opleiding van de hond is een crowdfundingsactie gestart. “Het is bizar hoe hard het gaat met de donaties, nu is er nog €5000 nodig.” Daarmee kan ze de opleiding betalen van haar Australian Shepard en dat doet ze dan helemaal zelf. 


Deze puppies staat nog een hele opleiding te wachten!

Deze week komen ze van de hondenschool bij haar thuis. “De hond mag straks overal mee naar toe, een paniekaanval kan waar dan ook opkomen!” Doneren? Kijk dan op GoFundMe Hulphond voor Naomi.

Meer berichten
 


Week 24

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: