Logo brummensnieuws.nl

Kittige Kitty…

KLARENBEEK - Kittige Kitty is een poezendame op leeftijd. Kitty is 14. Niet dat haar dat tegenhoudt om de bloemetjes af en toe nog flink buiten te zetten. Dat is ook de reden waarom haar baasjes afstand van haar hebben gedaan. Kitty leefde voor het grootste deel buiten op haar eigen landgoed en haar baasjes gingen verhuizen. In die nieuwe behuizing had Kitty de mogelijkheid niet meer om naar buiten te gaan

Dit wilden ze Kitty niet aandoen. Daarom hebben ze ons gevraagd om een nieuw baasje + buitengebied voor de dame te gaan zoeken. Of ze ook als binnen/buitenkat door het leven zou willen gaan was niet echt bekend. Nu we hier Kitty steeds beter leren kennen blijkt dat ze haar naam meer dan waar maakt: Kitty is een kittige, oudere, gezellige poes die letterlijk graag het gesprek met haar baasje aangaat. Ze geniet van de aandacht die ze krijgt maar vindt wel dat ze zelf mag bepalen wanneer die aandacht gegeven wordt. Geforceerd contact stelt deze oudere dame niet op prijs. Lekker haar eigen gang laten gaan is dan ook het devies. Want als haar grens niet gerespecteerd wordt heeft Kitty soms een echte kittige reactie vertonen: een tik over de vingers kan dan je deel zijn.

Voor Kitty zal het even wennen zijn om, zeker de 1e tijd, binnen te wonen want buiten is nog steeds haar favoriete plek.  Kittige Kitty is uit haar gedragstest gekomen als Assistent en dat is ze ook. Ze helpt graag bij alle karweitjes maar wel op haar eigen manier. Wanneer het karaktertje van deze dame gewaardeerd wordt én haar buiten/binnen gedrag te ruimte krijgt, laat ze vanzelf haar poezige, aanhankelijk kanten zien. Ze kan dan het beste kameraadje worden die iemand zich maar wensen kan. Onrust in de vorm van andere katten, honden en kinderen is geen optie voor mevrouw.

Ze is het niet gewend en eigenlijk te oud om hier nu nog aan te beginnen. Houd er rekening mee dat Kitty wat op leeftijd is want, hoewel ze nu nog kerngezond is, kunnen leeftijdskwaaltjes wel de kop gaan steken. Een dierenarts bezoek kan dan noodzakelijk zijn. Kan Kitty bij u thuis (en buiten!) haar energie kwijt ? En bent u gesteld op een zelfbewuste oudere dame die u graag helpt bij klusjes? Neem dan een kijkje op onze website en/of stuur ons een mail.

Meer berichten
 


Week 24

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: